Territori i Sostenibilitat

Calvet destaca la "fita històrica" de la primera Comissió d'Urbanisme de la vegueria del Penedès

Entre d'altres, s'ha aprovat la modificació del carrer Comerç de Vilafranca

ACN Vilafranca del Penedès 09-02-2020 22:05 Lectures 1441
Primer pla del conseller de Territori, Damià Calvet, de visita a l'Ebre. imatge del 6 de febrer del 2020. ACN

Primer pla del conseller de Territori, Damià Calvet, de visita a l'Ebre. imatge del 6 de febrer del 2020. ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat la "fita històrica" que ha suposat la celebració, aquest divendres, de la primera Comissió d'Urbanisme de la vegueria del Penedès. Es tracta, ha subratllat el representant del Govern, d'una comissió "pròpia" per tractar els assumptes específics dels 72 municipis de l'última vegueria que s'ha incorporat al mapa de la distribució territorial de Catalunya, que inclou les comarca de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia. Calvet ha explicat que en aquesta primera reunió s'han discutit expedients de totes les comarques i ha destacat en especial l'aprovació definitiva de la modificació del carrer Comerç de Vilafranca del Penedès.

En declaracions als mitjans a la sortida de la comissió el conseller ha explicat que pel que fa a la proposta concreta del carrer Comerç hi ha hagut "molt debat tècnic" que s'ha concretat en una proposta "molt ambiciosa" que "ha de preparar Vilafranca per al futur".

També s'han tractat temes d'activitat residencial i econòmica i Calvet ha subratllat que molts d'aquests ja es vehiculen a partir del que ha definit com a "nou urbanisme", un paradigma que incorpora "vectors climàtics i ambientals, així com solucions basades en la natura".

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres