Carnaval 2020

Renfe amplia en 50.000 places els trens de Rodalies pel Carnaval

La companyia incorpora 38 trens en doble composició entre Barcelona i Sitges del dissabte 22 al dimecres 26 de febrer

ACN Sitges 18-02-2020 19:45 Lectures 2230

Renfe ha anunciat que ofereix més de 50.000 places addicionals als trens de Rodalies de Catalunya amb motiu de les festes de Carnaval 2020. D'aquesta manera circularan 40 trens especials del servei de rodalia de Barcelona. La majoria d'aquests reforços es concentraran durant la jornada de diumenge 23 i del dimecres 26 de febrer, dies en els quals es concentra el major nombre de desplaçaments de viatgers per les festes, segons indica Renfe. Els principals reforços es concentren a la línia R2 sud de rodalia de Barcelona, als serveis que enllacen Barcelona amb Sitges. Entre el 22 i el 26 de febrer hi haurà 38 trens especials en doble composició.

A les connexions entre Sitges i Barcelona, els dies de major reforç de places a línia R2 sud seran la matinada de diumenge a dilluns i també l'últim dia de Carnaval, és a dir, la matinada de dimarts 25 a dimecres 26 de febrer. Segons Renfe, són els dies que registren una major demanda de transport.

El diumenge, des de les 23.00 h i fins a les 05.23 h, es posaran en circulació 10 trens especials, fet que significa un servei ininterromput entre Sitges i Barcelona.

Pel que fa a les connexions amb els municipis de Vilanova, Cubelles i Cunit de la línia R2 sud, també es preveu un reforç especial la nit del dissabte 22 de febrer amb la circulació d'un tren especial al tram Vilanova i la Geltrú– Sant Vicenç de Calders per facilitar la mobilitat cap als carnavals de Calafell o Cunit.

Reforç especial R3 Torelló-Vic

A banda, Renfe torna a reforçar aquest any de manera especial la comarca d'Osona amb 2.100 places durant el cap de setmana del 22 i el 23 de febrer. Aquest reforç especial permetrà facilitar el desplaçament cap al Carnaval de Terra Endins de Torelló.

També s'ha programat la circulació de dos trens especials amb sortida de Torelló a les 6.27 h i a les 7.00 h que faran parada a Manlleu i Vic, des d'on continuaran amb destinació l'Hospitalet de Llobregat ja en el recorregut habitual.

Operatiu especial de seguretat

Finalment Renfe indica que s'ha dissenyat un pla especial de seguretat per a aquests dies en coordinació amb Mossos d'Esquadra, Policia Local i les regidories de Seguretat Ciutadana dels diferents municipis. Estarà operatiu durant els dies de major moviment de viatgers i fins al dimecres 26 de febrer al migdia.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No