Canvi Climàtic

Sitges posa en marxa una campanya per promoure l’estalvi energètic

La iniciativa té com a objectiu ajudar a les famílies a minimitzar les despeses de la llar i, alhora, reduir l’impacte del consum energètic sobre el medi ambient

Redacció Sitges 04-03-2020 12:03 Lectures 1543

La regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, juntament amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) inicien aquesta setmana una campanya informativa sobre el consum energètic a les llars.

A través d’un tríptic informatiu i diversos materials gràfics que es divulgaran a les xarxes socials i al web municipal, l’Ajuntament vol fer arribar a la ciutadania consells pràctics i senzills per reduir el consum d’energia i, per tant, les despeses en subministraments, tant de gas com de llum i aigua.

La iniciativa té diversos objectius, tal com remarca la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó: “Per una banda, la voluntat és donar a conèixer a la ciutadania els seus drets en matèria d’energia i ajudar a les famílies a minimitzar les despeses vinculades als subministres de la llar. Però, alhora, la campanya té una altra finalitat important: reduir l’impacte del consum energètic sobre el medi ambient”.

La campanya inclou informació sobre els drets de les persones davant les empreses subministradores, especialment en cas de vulnerabilitat. En aquest sentit, Vigó ha afegit que “cal ser conscients que tenim drets com a consumidors i fer-los valer quan sigui necessari”.

L’Ajuntament ha editat 5.000 tríptics que es distribuiran a les oficines d’atenció ciutadana, així com a les dependències municipals i a través del setmanari local. Tanmateix, la ciutadania pot posar-se en contacte amb Serveis Socials a través del correu serveissocials@sitges.cat o del telèfon 93 894 94 94, així com amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) al correu omic@sitges.cat i al telèfon 93 810 91 00.

La campanya informativa sobre l’estalvi energètic forma part d’una campanya més àmplia en la què treballa l’Ajuntament que té per objectiu informar a la ciutadania sobre els serveis que l’administració posa al seu abast.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No