Alerta sanitària

Vilanova redueix el transport públic urbà a partir de demà

Aquesta mesura i també la gratuïtat de la zona blava pretenen cotribuir a reduir la mobilitat i facilitar el confinament de la ciutadania a casa

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-03-2020 16:36 Lectures 1384
Vilanova redueix el transport públic urbà a partir de demà. Ajuntament de Vilanova

Vilanova redueix el transport públic urbà a partir de demà. Ajuntament de Vilanova

L'estat d'alarma i el requeriment de confinament emès pel Govern de la Generalitat comporta una reducció del trànsit i de la mobilitat de les persones. A nivell local, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va decidir, ja durant el cap de setmana, la gratuïtat de la zona blava i el tancament de parquímetres, per facilitar el confinament de les persones a casa. Així mateix es va regular el funcionament del transport públic urbà amb mesures com l'accés als vehicles per la porta del darrere i el pagament del trajecte només mitjançant abonaments propis de VNG o títols integrats.

Quant a la freqüència de pas dels vehicles, la línia que fa el trajecte VNG-Sitges ha reduït en un terç el servei, augmentat fins a 30 minuts la freqüència de pas dels autobusos, mentre que a partir de demà les línies urbanes L1 i L2 reduiran també el seu servei en un 50%, excepte en la franja horària de les 6 a les 10 h en la qual es manté l'horari habitual, cada 30 minuts. Per contra, de les 10 a les 21 h, només circularà un autobús cada hora. Així mateix també s'eliminarà la línia L25 del migdia que dóna servei als polígons industrials. Durant el cap de setmana, dissabte es reduirà el servei al 50% mentre que diumenge no hi haurà servei L1 i L2.

Línies interurbanes

D'altra banda, les línies busexpress.cat que connecten directament la nostra ciutat amb Barcelona i a la inversa, han reduït també el servei un 50%, de manera que de dilluns a divendres només hi ha autobusos cada 30 minuts, començant el servei a les 5.30 h des de la capital del Garraf i a les 6.45h des de Barcelona.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres