Crisi del coronavirus

La demanda de Rodalies i Ferrocarrils cau un 85% en comparació amb un dia feiner en la cinquena jornada d'estat d'alarma

El passatge del metro de Barcelona cau 12 punts a primera hora en comparació amb les dades d'aquest dimarts

ACN Igualada 18-03-2020 10:59 Lectures 816
Pla obert del vestíbul d'una andana de l'estació de tren de Sants, el 13 de març del 2020. ACN

Pla obert del vestíbul d'una andana de l'estació de tren de Sants, el 13 de març del 2020. ACN

La demanda del servei de Rodalies i de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha caigut un 85% aquest dimecres, el cinquè dia d'estat d'alarma per la pandèmia de coronavirus, en comparació amb un dia feiner. La línia amb una caiguda més pronunciada de passatgers és el metro del Vallès (-88,3%) seguida de la Llobregat-Anoia (-78,9%). Pel que fa al metro a Barcelona, fins a les sis del matí el suburbà s'ha omplert amb un 61% menys de passatge, 12 punts per sota de les xifres d'aquest dimarts. L'oferta de metro és d'un 75% de l'habitual. El bus també ha notat un 90% menys d'usuaris aquest matí, amb una oferta del 50%. Durant tot el dimarts, el descens dels usuaris de TMB va ser d'un 85% en el metro i d'un 90% en el bus.

Segons dades proporcionades per l'operadora Renfe, la xarxa de trens ha notat un descens dels usuaris que l'utilitzen del 85%, una xifra superior a la caiguda d'aquest dimarts, del 80%. El servei es manté al 100%, fet que permet a l'operadora respectar el 33% d'ocupació màxima ordenat per les autoritats.

Pel que fa a FGC, en una piulada a Twitter el president del Govern, Quim Torra, ha donat a conèixer les dades d'ocupació dels trens d'aquest dimecres. En global, el servei ha notat un descens del 85,9% de la demanda. La línia amb una caiguda més pronunciada de passatgers és la que uneix la zona del Vallès amb 88,3% menys d'usuaris que un dimecres feiner normal. La línia Llobregat-Anoia ha registrat una caiguda del 78,9% de la demanda.

Al metro de Barcelona aquest dimarts hi van pujar 1,14 milions d'usuaris, un 85% menys que una jornada laborable. Al bus el descens va ser major, fins a un 90%. En total, es va tancar el dia amb 668.000 persones als autobusos barcelonins.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres