Crisi del coronavirus

L'oferta de transport públic caurà fins a la meitat aquest cap de setmana

Els busos metropolitans de l'AMB i els interurbans nocturns també circularan al 50%

ACN Barcelona 20-03-2020 11:01 Lectures 1428
Pla obert del vestíbul de l'estació de tren de Sants. ACN

Pla obert del vestíbul de l'estació de tren de Sants. ACN

El primer cap de setmana amb mesures excepcionals per evitar el contagi del coronavirus comportarà una reducció de l'oferta de transport públic d'entre el 33% i 50% respecte un dissabte i diumenge normal, tot i que puntualment es pot incrementar per raó de la demanda i qüestions operatives. El metro, FGC, TRAM i els autobusos urbans i interurbans reduiran la seva oferta al voltant de la meitat i la disminució anirà en funció de cada operador i de cada línia amb l'objectiu que l'ocupació sigui, com a màxim, d'un terç de la seva capacitat. En el servei nocturn, els busos metropolitans de l'AMB i els serveis interurbans de la Generalitat seran del 50% les nits de divendres i cap de setmana, és a dir, com el dissabte passat.

D'altra banda, el metro, FGC i TRAM finalitzaran el servei nocturn la mitjanit de divendres i la de dissabte, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat. Els operadors de transport detallaran l’oferta de cap de setmana a les seves respectives pàgines web i xarxes socials, entre d'altres.

En el cas de FGC, a la línia Barcelona-Vallès circularà un tren per hora a les línies que uneix la capital catalana amb Sabadell i Terrassa; tres trens per hora a la línia L6 entre Sarrià i Plaça Catalunya i quatre trens per hora a la línia L7, entre Plaça Catalunya i l'Avinguda Tibidabo. Els de l'L12 no circularan.

A la línia Llobregat-Anoia, només circularà un tren per hora a la línia R5 cap a Manresa; a l'R6, des de i cap a La Pobla de Claramunt i a l'L8 entre Plaça Espanya i el Molí Nou Ciutat Ciutat Cooperativa.

Tant en aquesta línia com en la Barcelona-Vallès el servei finalitzarà a les onze de la nit. En qualsevol cas, la companyia desaconsella viatjar si no és per "raons inajornables" i insta els clients a informar-se de les afectacions en el servei.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No