Desescalada del confinament

Les platges de Sitges reobriran parcialment el 4 de maig per a uns usos delimitats

L'alcaldessa de Vilanova també ha anunciat que a partir d'aquest divendres 'es permetrà el passeig a les platges respectant sempre les limitacions de seguretat'

Redacció Sitges 30-04-2020 9:07 Lectures 3056
Les platges de Sitges reobriran parcialment el 4 de maig per a uns usos delimitats. Ajuntament de Sitges

Les platges de Sitges reobriran parcialment el 4 de maig per a uns usos delimitats. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament obrirà de nou els accessos a les platges de Sitges a partir del 4 de maig, tot i que els seus usos seran restringits com a mesura de seguretat i preventiva per evitar nous contagis. Així, a partir de dilluns vinent estarà permès fer esport de manera individual, passejar per la sorra i mullar-se els peus als següents grups de població: infants acompanyats d’un adult, persones grans o membres del mateix nucli de convivència, sempre mantenint les distàncies de seguretat i la resta de mesures preventives. Per contra, no es permetrà romandre a la platja ni fer-hi activitats, com pícnics o trobades d’amics. No estarà permès, tampoc, estirar-se a prendre el sol, banyar-se o passejar gossos (excepte a les platges de Vallcarca i platja del Cellerot, on es permet l’entrada d’aquests animals).

Per la seva part, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú va anunciar ahir durant una audiència pública que "a partir d'aquest divendres es permetrà el passeig a les platges de la ciutat respectant sempre les limitacions de seguretat", tot i que de moment no han detallat com es gestionarà aquesta accés.

L’Ajuntament de Sitges ha explicat que reobrirà totes les platges excepte Bassa Rodona, Estanyol i Riera Xica, (que compten amb poca sorra i, per tant, no garanteixen que les persones puguin mantenir la distància de seguretat) i tampoc s’obriran les platges naturals, com ara la Cala Morisca, la Platja de l’Home mort, la platja Desenrocada, el cap de Grills i la platja de Santa Barbara o de les coves.

La reobertura de les platges, així com altres mesures de progressiu relaxament del confinament i l’activació de l’activitat comercial formen part del Pla per a la transició cap a una nova normalitat que ha fet públic el Govern espanyol aquest dimarts, 28 d’abril. Segons recull el Ministeri de Sanitat a l’annex II relacionat amb la ‘Previsió orientativa per a l’aixecament de les limitacions d’àmbit nacional establertes a l’estat d’alarma, en funció de les fases de transició a una nova normalitat’, la fase 0 contempla passeigs de nens, gent gran i membres del mateix nucli de convivència, i per tant, aquests passejos també es podran dur a terme a les platges.

Usos permesos

-Passejar per la sorra i mullar-se els peus (sempre mantenint les distàncies de seguretat i la resta de mesures preventives).
-Activitat esportiva individual.
-Usos no permesos
-Romandre a la platja
-Realització d’activitats (com ara pícnics o trobades d’amics, entre altres)
-Estirar-se a prendre el sol
-Banyar-se
-Passejar gossos (excepte a les platges de Vallcarca i platja del Cellerot, on es permet l’entrada d’aquests animals).

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres