Desescalada del confinament

Les platges de Sitges reobriran parcialment el 4 de maig per a uns usos delimitats

L'alcaldessa de Vilanova també ha anunciat que a partir d'aquest divendres 'es permetrà el passeig a les platges respectant sempre les limitacions de seguretat'

Les platges de Sitges reobriran parcialment el 4 de maig per a uns usos delimitats. Ajuntament de Sitges

Les platges de Sitges reobriran parcialment el 4 de maig per a uns usos delimitats. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament obrirà de nou els accessos a les platges de Sitges a partir del 4 de maig, tot i que els seus usos seran restringits com a mesura de seguretat i preventiva per evitar nous contagis. Així, a partir de dilluns vinent estarà permès fer esport de manera individual, passejar per la sorra i mullar-se els peus als següents grups de població: infants acompanyats d’un adult, persones grans o membres del mateix nucli de convivència, sempre mantenint les distàncies de seguretat i la resta de mesures preventives. Per contra, no es permetrà romandre a la platja ni fer-hi activitats, com pícnics o trobades d’amics. No estarà permès, tampoc, estirar-se a prendre el sol, banyar-se o passejar gossos (excepte a les platges de Vallcarca i platja del Cellerot, on es permet l’entrada d’aquests animals).

Per la seva part, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú va anunciar ahir durant una audiència pública que "a partir d'aquest divendres es permetrà el passeig a les platges de la ciutat respectant sempre les limitacions de seguretat", tot i que de moment no han detallat com es gestionarà aquesta accés.

L’Ajuntament de Sitges ha explicat que reobrirà totes les platges excepte Bassa Rodona, Estanyol i Riera Xica, (que compten amb poca sorra i, per tant, no garanteixen que les persones puguin mantenir la distància de seguretat) i tampoc s’obriran les platges naturals, com ara la Cala Morisca, la Platja de l’Home mort, la platja Desenrocada, el cap de Grills i la platja de Santa Barbara o de les coves.

La reobertura de les platges, així com altres mesures de progressiu relaxament del confinament i l’activació de l’activitat comercial formen part del Pla per a la transició cap a una nova normalitat que ha fet públic el Govern espanyol aquest dimarts, 28 d’abril. Segons recull el Ministeri de Sanitat a l’annex II relacionat amb la ‘Previsió orientativa per a l’aixecament de les limitacions d’àmbit nacional establertes a l’estat d’alarma, en funció de les fases de transició a una nova normalitat’, la fase 0 contempla passeigs de nens, gent gran i membres del mateix nucli de convivència, i per tant, aquests passejos també es podran dur a terme a les platges.

Usos permesos

-Passejar per la sorra i mullar-se els peus (sempre mantenint les distàncies de seguretat i la resta de mesures preventives).
-Activitat esportiva individual.
-Usos no permesos
-Romandre a la platja
-Realització d’activitats (com ara pícnics o trobades d’amics, entre altres)
-Estirar-se a prendre el sol
-Banyar-se
-Passejar gossos (excepte a les platges de Vallcarca i platja del Cellerot, on es permet l’entrada d’aquests animals).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local