Desescalada del confinament

Vilanova amplia els serveis de neteja viària, recollida de residus i jardineria

Es van incorporant els serveis d‘escombrada manual, recollida de voluminosos i deixalleria

Redacció Vilanova i la Geltrú 07-05-2020 19:44 Lectures 2520
Vilanova amplia els serveis de neteja viària, recollida de residus i jardineria. Ajuntament de Vilanova

Vilanova amplia els serveis de neteja viària, recollida de residus i jardineria. Ajuntament de Vilanova

Després d'unes setmanes de treballar en serveis mínims, els serveis de neteja viària, recollida de residus i jardineria van tornant a la normalitat. La regidora d'Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat que, “amb la tornada progressiva a l'activitat al carrer, es fa necessari incrementar la neteja als carrers de la ciutat”.

És per això que l'Ajuntament ha previst un pla d'ampliació dels serveis que ha començat aquesta setmana. En el cas de la neteja viària, aquest dimecres s'ha incorporat el servei d'escombrada manual de la ciutat. La regidora d'Espai Públic ha recordat que “cal tenir en compte que el servei d'escombrada manual no s'ha prestat durant aquestes setmanes d'estat d'alarma i serveis mínims, i que ha de revertir en una millora generalitzada de la neteja de la ciutat”. Aquesta setmana s'han incorporat 12 treballadors, i progressivament se n'aniran incorporant més. A partir de dilluns 11 de maig els diferents serveis de neteja s'incrementaran i comptaran amb el 70% de la plantilla. L'ampliació del servei culminarà el 18 de maig, quan els diferents serveis de neteja recuperaran la normalitat i es prestaran al 100%, tot mantenint el servei de desinfecció d'espais públics amb més afluència que es va posar en marxa des del principi del confinament.

Pel que fa a la recollida de residus, des de dilluns 11 de maig es reprèn el servei de recollida concertada de voluminosos, que s'havia aturat. Qui tingui voluminosos a casa ha de saber que podrà concertar el servei de recollida de voluminosos a través del telèfon de Valoriza 900 102 630.

Finalment, cal dir que a partir d'aquest dissabte 9 de maig, la deixalleria Punt Net recupera la normalitat: hi podran accedir els usuaris domèstics (des de la setmana passada estava oberta per a petits empresaris i autònoms), i l'horari serà el de sempre: de dilluns a dissabte de 10 a 19 hores. La deixalleria mòbil, per la seva banda, encara no es posarà en marxa.

En el cas dels serveis de jardineria, a partir de dilluns 11 de maig començarà un pla de retorn gradual a les tasques de manteniment. La incorporació del personal es farà en dos torns per no coincidir, de manera esglaonada durant 4 setmanes, per anar incorporant personal als equips de sega i desbrossament, desbrossament amb tractor, poda de palmeres, manteniment del reg, reg amb camió cisterna, desinfecció de contenidors i de la nau, taller, caps de setmana i urgències. 

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No