Espècies protegides

La platja de les Gavines de Cubelles, tancada per la presència de corriol camanegre

El departament de Territori i sostenibilitat ha informat que cal tancar-la d’acord amb la normativa vigent de protecció de la fauna

Redacció Cubelles 10-05-2020 9:18 Lectures 2082
La platja de les Gavines de Cubelles, tancada per la presència de corriol camanegre. Ajuntament de Cubelles

La platja de les Gavines de Cubelles, tancada per la presència de corriol camanegre. Ajuntament de Cubelles

La secció de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha informat a l’Ajuntament de Cubelles de la necessitat de tancar la platja de Les Gavines i la de Les Salines de Cubelles, d’acord amb la normativa de protecció de la fauna (veure documentació adjunta), per protegir al corriol camanegre. La presència d’aquesta au autòctona de la zona ha proliferat enguany gràcies a la poca presència humana com a producte del confinament decretat per l’estat d’alarma preventiu de la COVID19.

Una de les principals mesures proposades per Medi Natural a curt i mig termini per assegurar la preservació de les parelles nidificants de corriol camanegre, és la de “garantir la tranquil·litat total a tota la platja de les Gavines, tancant accessos de manera el més contundent possible, com a mínim al sector del torrent d'en Pedro i zones abalisades amb la màxima extensió possible”. Així mateix, recomanen a l’Ajuntament formar al personal del servei de neteja de platges en la detecció de fauna (corriols, tortugues,...), prohibir l’accés als gossos especialment en l’època de nidificació i treballar en la redacció d’una ordenança i la revisió del pla d’usos de les platges per blindar aquests sectors tranquils del nostre litoral. Finalment, demanen el seguiment sistematitzat de la nidificació, tasca bàsica per a l’obtenció de dades i per a l'avaluació de les mesures implantades, així com valorar altres que calgui prendre.

Justament, aquests dies s’ha detectat la presència de nius de corriols camanegres també a l’Espai Natural del riu Foix, dins la zona protegida.

La platja de les Gavines de Cubelles, tancada per la presència de corriol camanegre
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres