Debat al Parlament

CatECP acusa Calvet "d'aprofitar" la crisi sanitària per aprovar el projecte de l'Autòdrom Terramar

Els comuns presentaran una proposta de resolució al Parlament per demanar que s'aturi el projecte

ACN Sant Pere de Ribes 17-05-2020 19:05 Lectures 2166

Catalunya-En Comú Podem (CatECP) ha acusat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, "d'aprofitar" la situació de crisi sanitària per aprovar el projecte de l'Autòdrom Terramar a Sant Pere de Ribes. Segons els comuns, aquest projecte és "insostenible" perquè té uns costos ambientals "irreversibles" i creuen que l'aprovació a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat tot just fa dues setmanes s'ha fet "d'esquenes a veïnat i a les entitats ecologistes". Per tot això, els comuns preveuen presentar una proposta de resolució al Parlament perquè s'insti el Govern a aturar el projecte.

A més, a la PR demanaran que s'anul·lin els acords de la Comissió d'Urbanisme "fins que s'habilitin els mecanismes participatius adequats als consistoris de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes".

Segons els comuns, amb l'aprovació emparant-se en la situació d'emergència s'ha limitat la participació democràtica de les entitats i ciutadania contràries al projecte, com podria ser l'APMA i la plataforma SOS Penedès, així com la participació ciutadana als plenaris dels ajuntaments afectats.

A més, denuncien que amb aquest projecte es malmetran parcel·les que actuen de connectors biològics i naturals entre els Colls Miralpeix i el Parc del Garraf.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No