Mancomunitat

Cau la generació de residus més d'un 8% a l'Alt Penedès i Garraf durant el confinament

Disminueix la fracció resta dels residus urbans en un 10%, mentre pugen les tones de residus recollits selectivament, especialment la fracció d’envasos

Redacció Vilafranca del Penedès 20-05-2020 8:13 Lectures 916

Segons les xifres de residus recollits de que disposa la Mancomunitat, en els mesos de març i abril de 2020, s’han recollit més 16.000 tones de fracció resta, el que suposa un disminució del 10,41% respecte al mateix període d’ara fa un any. Per mesos, al març baixen un 3,56% les tones de residus urbans, mentre que a l’abril la baixada de tones és del 20,57%. La recollida de fracció orgànica també disminueix en un 8,68% i en total s’han recollit més de 1.700 tones entre els mesos de març i abril.

Per contra, en aquest mesos, la recollida selectiva d’envasos ha augmentat notablement en un 22,21%, arribant fins casi les 1000 tones recollides. També ha crescut en un 2,93% la recollida selectiva de vidre respecte a les tones recollides en el mateix període de 2019. Aquestes xifres permeten valorar l’impacte del COVID19 en la generació de residus a l’Alt Penedès i al Garraf, i posen de manifest que el confinament ha comportat una retracció de l’activitat comercial i de serveis (bars, restaurants), que ha tingut una incidència directa en la disminució de les tones produïdes de fracció resta i orgànica. D’altra banda, l’increment dels envasos lleugers és degut al major consum a les llars pel fet d’estar en confinament així com un major consum de productes envasats de neteja.

La previsió és que augmentin altre cop les tones de residus recollits a mesura que avancin les fases de desconfinament i s’activin de nou les activitats econòmiques. Per aquest motiu, Jordi Bosch, Vicepresident de l’àrea de Residus de la Mancomunitat diu que cal donar valor als residus que es generen, dipositant-los al contenidor corresponent, i adoptar mesures que evitin el malbaratament alimentari i contribueixin a reduir  la quantitat de residus que es generen a les nostres comarques.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres