Estalvi energètic

La Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa seminaris virtuals per estalviar energia

La Mancomunitat Penedès-Garraf s’adhereix a la setmana Europea de l'Energia Sostenible per contribuir a la difusió i sensibilització ciutadana sobre la transició energètica, l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables

La Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa seminaris virtuals per estalviar energia. EIX

La Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa seminaris virtuals per estalviar energia. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Mancomunitat Penedès-Garraf s’adhereix a la setmana Europea de l'Energia Sostenible per contribuir a la difusió i sensibilització ciutadana sobre la transició energètica, l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables. En uns moments en els quals bona part de la ciutadania s’ha de quedar a casa moltes hores, amb l’augment de consum energètic que això suposa, tenim una bona oportunitat per aprendre mesures efectives per aconseguir un estalvi econòmic i una major eficiència energètica.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona s’organitzen tot un seguit de Webinars gratuïts per aprendre a estalviar energia, aplicant mesures d’estalvi energètic a casa i en comerços i empreses. Hi haurà dos blocs formatius, un d’específic per a la ciutadania i un altre adreçat a empreses i comerços. Cal fer inscripció prèvia per participar en les sessions a https://bit.ly/formacioenergia.

Per a comerços i PIMES, es faran dos tallers en directe mitjançant la plataforma Zoom. El primer taller serà el proper dilluns 8 de juny a les 10:00h, i abordarà actuacions per a l’estalvi energètic a l’empresa, ja sigui una PIME o un comerç. El dimarts 16 de juny a les 16:00h, es repetirà el taller, però amb accions concretes d’estalvi energètic per a empreses del sector de l’hostaleria i de la restauració. La durada prevista de cada sessió serà aproximadament d’una hora i mitja.

Per a la ciutadania, les sessions es centren en les actuacions per aconseguir l’estalvi econòmic i energètic en l’àmbit domèstic, en un context de transició energètica. Es realitzaran 3 sessions, la primera dilluns 15 de juny, per parlar de la transició energètica i les accions que es poden fer des de casa per aconseguir reduir la factura energètica i ambiental, el dimarts 16 de juny tractarà específicament sobre la factura i les diferents opcions que es poden variar en el contracte per aconseguir estalvi econòmic, i finalment el dimecres 17, es centrarà en altres actuacions que es poden fer estalviar a la factura de la llum.

Totes les sessions es faran a les 18:00 i, si pot ser, es recomana assitir a les 3 sessions per tenir una visió completa sobre les actuacions que podem realitzar des de casa per aconseguir la transició energètica. En aquest cas els webinars seran en directe en directe en el Canal de Youtube de Xarxasost. (https://www.youtube.com/user/Xarxasost).

Per a més informació es pot contactar amb la Mancomunitat Penedès-Garraf al correu educacioambiental@mancomunitat.cat. L’acció compta amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Enoturisme Penedès i l’agència NODE Garraf.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local