Policia local

Intenten robar dos pollets de corriol camanegra de la zona protegida de Vilanova

La policia local de Vilanova els va enxampar i els ha denunciat per un delicte contra el Medi Ambient

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-07-2020 8:47 Lectures 2798
Intenten robar dos pollets de corriol camanegra de la zona protegida de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Intenten robar dos pollets de corriol camanegra de la zona protegida de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

La policia local de Vilanova ha denunciat aquest cap de setmana els autors d'un intent de robatori de dos pollets de corriol camanegra de la zona protegida de la platja de Ribes Roges. Els agents els va enxampar i els ha denunciat per un delicte contra el Medi Ambient.

El Corriol Camanegre és una espècie protegida que habita en zones de platja, i que en els darrers anys estava localitzat en l'entorn del torrent de Sant Joan. Aquesta primavera ha realitzat postes d'ous en espais de platja oberta a la zona de la platja de Ribes Roges i a prop de la Pasífae. Per aquest motiu, tècnics de les regidories de Serveis Viaris i Medi Ambient van procedir a dur a terme accions de preservació per protegir la posta a l'indret escollit per aquesta au protegida que ha estat escollida 'au de l'any 2019' per l'organització Seo Birdlife.

De fet, aquest any s'han realitzat mesures dissuasives per evitar l'entrada de persones i gossos en l'indret, i garantir-ne la viabilitat. S'han col·locat a la platja de Ribes Roges estaques i cordada de senyalització en un perímetre de 200 metres. Pel que fa a l'indret pròxim a la Pasífae, també s'ha protegit a tancar i senyalitzar l'espai, col·locant cartells informant de la nidificació d'aquesta au protegida per la Llei de Patrimoni Natural i Biodiversitat i la prohibició d'entrada.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No