Estiu 2020

Entra en funcionament l'aparcament de zona blava de Sant Gervasi, a Vilanova

Els residents gaudiran de tarifa reduïda, la mateixa que a tota la façana marítima

Redacció Vilanova i la Geltrú 25-07-2020 9:21 Lectures 2671
Entra en funcionament l'aparcament de zona blava de Sant Gervasi, a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Entra en funcionament l'aparcament de zona blava de Sant Gervasi, a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Aquesta setmana ha entrat en funcionament l'estacionament regulat a les platges de Sant Gervasi i l'Aiguadolç de Vilanova i la Geltrú, amb tarifa reduïda per als residents. La regulació de l'aparcament s'ha fet per evitar els estacionaments indeguts als marges del camí de Sant Gervasi i l'avinguda de l'Aiguadolç, i així permetre el trànsit de vianants i bicicletes, a més d'evitar els problemes d'accés de vehicles d'emergències.

Per evitar l'aparcament incontrolat, a banda de la regulació de 90 places d'aparcament, s'han adoptat mesures de restricció del trànsit. Així, ja no es  permet la circulació pel pas sota la via als vehicles que vinguin d'Adarró i no es podrà accedir al camí de Sant Gervasi des del carrer de Ponent, només des del carrer del Montseny. El camí de Sant Gervasi continua sent de doble sentit de circulació. D'aquesta manera es preserva els accessos per a vianants i ciclistes per la trama de camins de la zona de l'Ortoll i el Turó del Seu.

Igual que a tota la façana marítima, els residents gaudiran de tarifes molt reduïdes. Així, els titulars de vehicles que paguen l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica a Vilanova i la Geltrú i que estan al corrent de les seves obligacions fiscals pagaran 0,40€ per una hora d'aparcament, 0,60€ per dues hores, 0,90€ per tres hores, 1,5€ per 5 hores, 2,10€ per 7 hores, i 3€ per a un màxim de 9 hores.

La zona blava funcionarà de l'1 de maig al 15 de juny els caps de setmana i festius de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. Del 16 de juny fins al 15 de setembre, cada dia de 9 a 14 h i de 16 a 21 h. La resta de l'any l'aparcament serà lliure i gratuït.

Aquesta intervenció s'emmarca en l'ordenació de la mobilitat d'aquesta zona, per regular l'estacionament a tota la façana marítima del terme municipal, de manera que es redueixi el volum trànsit provocat a l'estiu per la cerca d'aparcament gratuït.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No