Estiu 2021

Vilanova habilitarà dos nous aparcaments dissuasius a la zona marítima aquest estiu

L'Ajuntament suprimeix el bus llançadora gratuït i el pressupost el destinarà a arranjar un solar al costat de l'ITV d'una vuitantena de noves places d'aparcament i un nou aparcament a Adarró

Imatge de l'aparcament dissuasiu de la ronda Europa de Vilanova . Jordi Lleó

Imatge de l'aparcament dissuasiu de la ronda Europa de Vilanova . Jordi Lleó

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú habilitarà aquest estiu dos nous aparcaments dissuasius per donar servei als usuaris de les platges. Segons ha explicat durant la sessió plenària el regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, un d'aquests aparcaments es crearà al costat de l'estació de l'ITV i oferirà una vuitantena de places, una capacitat molt similar a la que té l'altre aparcament dissuassiu de la ronda Europa, ubicat davant de Leroy Merlin. El projecte inclourà l'arranjament dels seus accessos i la seva connexió a peu a la platja del Far. A més, ja s'està treballant en la creació d'un altre aparcament a la zona d'Adarró.

El grup municipal de Som VNG havia presentat una moció al ple per reclamar la recuperació del servei gratuït de bus llançadora que connectava l'aparcament dissuasiu de la ronda Europa amb la façana marítima des de l'any 2018. L'any passat es va anul·lar el servei, a causa de la pandèmia, i aquest any el govern ha anunciat la seva intenció de suprimir-lo definitivament. El portaveu de Som VNG, Enver Aznar, ha lamentat que el govern no ho hagués fet públic fins ara i que aquesta decisió representi una passa enrere en les polítiques dels darrers anys per evitar l'ús del vehicle privat a les platges: "el govern elimina l'única oferta de transport públic que es va oferir a la retirada d'aparcaments amb la renaturalització de la platja del Far. Ens sembla una errada, s'augmentarà el trànsit a la zona marítima i s'eliminarà el concepte dissuasiu de l'aparcament".

Palacios ha defensat que la decisió respon al compromís del govern per gestionar els recursos municipals de la millor manera: "la despesa del bus llançadora (80.000 euros) sortia dels pressupostos municipals i era massa important per a l'ús que se'n feia d'ell. Aquesta decisió ha estat consensuada amb les entitats veïnals i vam entendre que aquests diners anuals es podrien destinar a altres accions per millorar la mobilitat, com aquest nou aparcament a l'ITV, a més de l'itinerari per a vianants fins a la rotonda i també cap a Les Llunes, on actualment no hi ha possibilitat d'accedir a peu".

El regidor de Mobilitat ha afegit que l'aparcament actual de la ronda Europa es destinarà també per donar servei al centre urbà, amb la projecció d'un pont per sobre del torrent de la Pastera que millori el pas dels vianants.

Des del PSC, s'ha donat suport a la moció de Som VNG i s'ha emplaçat el govern a fer més accions per millorar la mobilitat a la zona marítima durant els mesos d'estiu: "No ens podem quedar només amb els aparcaments. El bus urbà dona cobertura, però el servei no té una freqüència que el faci eficient", ha assenyalat Gerard Llobet.

Per la seva part, Ciutadans ha donat suport al govern en la supressió del bus llançadora: "la despesa de 80.000 euros no ha servit per dissuadir el trànsit al passeig marítim, no va aconseguir el seu objectiu i a més es continuen generant retencions terribles en els accessos a la façana marítima. Aquell bus, igual que l'aparcament de la ronda Europa l'utilitzaven principalment els ciutadans del municipi veí".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!