Canvi de temps

L'aiguat d'aquesta nit inunda un supermercat a Vilanova i talla diversos passos sota la via

El Servei Meteorològic de Catalunya informa d'una nova pertorbació mediterrània entre dimarts i dimecres

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-09-2020 10:10 Lectures 8167
L'aiguat d'aquesta nit inunda un supermercat a Vilanova i talla diversos passos sota la via. EIX

L'aiguat d'aquesta nit inunda un supermercat a Vilanova i talla diversos passos sota la via. EIX

L'aiguat d'aquesta nit ha inundat diversos passos sota la via del tren a Vilanova i la Geltrú i Cubelles, deixant atrapats alguns vehicles al seu interior. La tempesta també ha provocat danys materials en alguns inmobles, especialment un supermercat de la capital del Garraf que va haver de tancar abans d'hora per la filtració d'aigua a tot l'establiment. Aquest matí, continuen tallats diversos passos a nivell al municipis de Cubelles, segons fonts municipals.

Els Bombers han fet una vuitantena de sortides aquest dilluns des de la tarda per les tempestes que hi ha hagut a la zona metropolitana i a Tarragona. La majoria han tingut lloc a la Regió Metropolitana Sud, però també n'hi ha hagut a la Nord i alguna a la Regió Central. Des dels Bombers s'explica que en aquestes incidències no hi ha hagut persones ferides, i que bona part de les actuacions han estat a causa d'arbres caiguts i de baixos inundats.

Pertorbació mediterrània entre dimarts i dimecres

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el solc que està afectant Catalunya avui dilluns es tancarà i formarà una baixa en altura, la qual tindrà reflex a nivell de superfície amb la formació d’una pertorbació de cara a dimarts al migdia. A partir d’aquest moment, els models meteorològics mostren molta dispersió. Malgrat tot, alguna de les simulacions apunta la possibilitat que dimarts a la nit s’aprofundeixi força entre les Illes Balears i el litoral català. En el cas que això succeís, es podrien donar condicions favorables per a la formació d’un petit cicló mediterrani quasi tropical. Aquest tipus de baixa es dona poc sovint, però no és pas insòlita a la Mediterrània. És una estructura amb semblances amb els ciclons tropicals tot i que amb una mida molt menor, vent no tan fort, pressió no tan baixa i curta durada.

Pel que fa a la seva possible afectació a Catalunya, amb els mapes actuals es preveu precipitació que podria ser d’intensitat forta al litoral, el prelitoral i el nord-est, sobretot durant la nit de dimarts i matinada de dimecres. A més, de manera tangencial, hi podria haver ratxes de vent fortes sobre el mar prop de la costa i onatge alterat amb onades màximes entorn dels 2,5 m al delta del Llobregat i al delta de l’Ebre.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per intensitat de pluja i estat de la mar.

A causa de la variabilitat en la situació meteorològica, en especial amb situacions de baixes mediterrànies aïllades, caldrà seguir atentament les següents actualitzacions de la predicció.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No