Nou temporal

Activen l'alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges al litoral aquesta nit i matinada

Hi pot haver crescudes sobtades de cabal a les rieres i es demana limitar la mobilitat a la zona afectada

ACN Vilanova i la Geltrú 08-09-2020 20:10 Lectures 1706
Activen l'alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges al litoral aquesta nit i matinada. EIX

Activen l'alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges al litoral aquesta nit i matinada. EIX

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions Inuncat per les pluges que aquesta nit i matinada afectaran el litoral, sobretot a la zona de Barcelona a Girona, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). La predicció indica que es podrà superar el llindar dels 20 litres d'aigua per metre quadrat en 30 minuts a partir de la propera mitjanit al litoral, amb especial intensitat a la meitat nord. Les tempestes podran anar localment acompanyades de pedra o calamarsa i fortes ratxes de vent al front marítim. Hi pot haver crescudes sobtades del cabal de les rieres a tot el litoral, especialment a la meitat nord, i inundacions a les zones urbanes del litoral que s’aneguen habitualment.

Així, Protecció Civil recomana evitar els desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixar a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

S'ha avisat als ajuntaments que reforcin la vigilància de les zones inundables i s'ha recomanat als municipis afectats que netegin embornals, claveguerams i possibles passos d'aigua, així com que comprovin i senyalitzin els punts més conflictius de la xarxa viària municipal.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No