Curs 2020/21

ERC exigeix a la conselleria de Territori que posi immediatament en funcionament la línia de bus Alt Penedès-UAB

Els republicans recorden que al desembre farà un any que el Parlament va aprovar la creació de la línia de bus

Redacció Vilafranca del Penedès 08-09-2020 14:13 Lectures 1193
ERC exigeix a la conselleria de Territori que posi immediatament en funcionament la línia de bus Alt Penedès-UAB. ERC

ERC exigeix a la conselleria de Territori que posi immediatament en funcionament la línia de bus Alt Penedès-UAB. ERC

Esquerra Republicana exigeix a la conselleria de Territori que posi immediatament en funcionament la línia de bus Alt Penedès-UAB: "al desembre farà un any que el Parlament va aprovar la creació de la línia de bus, ara davant del caos de rodalies els estudiants de la UAB no tenen cap alternativa real de transport públic per anar a la universitat des de l’Alt Penedès".

Segons posa de manifest ERC, els estudiants de l’Alt Penedès que hagin d’anar a la Universitat Autònoma de Barcelona es trobaran que no tenen cap mitjà de transport públic per accedir-hi amb un temps raonable. Amb les obres a la línia R4 de Renfe el transport fins a Martorell s’ha de fer un tram en tren, amb la meitat de freqüències, i posteriorment fer transbord en bus per arribar a Martorell i allà agafar el tren fins a la UAB. Els temps segons denuncien els estudiants pot arribar a doblar-se.

El passat desembre el Parlament de Catalunya va tirar endavant una resolució presentada per ERC per tal de posar en marxa un bus directe entre la comarca i la UAB, perquè entrés en funcionament el següent curs, és a dir, el que ara comença. Inicialment contemplava les parades de Vilafranca i Sant Sadurní, i s’està treballant perquè Gelida també tingui parada.

La comunicació entre l’Alt Penedès i la Universitat Autònoma de Barcelona fins a l’inici de les obres de la R4 es podia dur a terme per dues vies: o amb cotxe privat, o agafant rodalies que significava haver d'enllaçar trens. Aquesta opció tenia la problemàtica que es tarda més d'una hora de trajecte, això quan no hi ha averies, i que els horaris moltes vegades no quadraven, fet que moltes vegades representava que el canvi de tren no anava coordinat i calia esperar-se mitja hora a l'estació de Martorell. Una opció per tant que penalitza molt als estudiants. Ara, amb els transbord de tren-bus-tren encara s’agreuja molt més aquesta problemàtica.


Exigència al conseller Calvet

Coneixent les problemàtiques que les obres a la R4 ocasionarien al servei, la diputada Rut Ribas va contactar amb la conselleria responsable de tirar endavant aquesta necessitat pels estudiants de l’Alt Penedès, la de Territori ocupada pel conseller Damià Clavet, per preguntar sobre la implementació de l’acord del Parlament. La resposta del departament de Calvet va ser que la línia entraria en funcionament amb un curs de retard, és a dir, el 2021-2022.

L’excusa donada pel departament de Calvet residia en la dificultat de tramitació, amb etapes a nivell europeu, per la creació d’aquesta nova línia.

Davant l’incompliment flagrant de l’acord del Parlament i assumit pel govern, Ribas exigeix al departament que de forma immediata es posi una alternativa perquè els estudiants, així com el personal docent i d’administració de l’Alt Penedès tinguin garantit que puguin arribar amb transport públic a la Universitat. Per Ribas resulta inconcebible que la conselleria de medi ambient i sostenibilitat amb aquesta decisió “estigui promovent el transport privat i contaminant per sobre del transport públic” i demana que “si la línia estable de bus té una tramitació que el departament no havia previst, el que no pot pretendre és deixar penjats als estudiants i personal universitari, per tant, per una banda o altra han de garantir una opció viable pels estudiants, és el compromís que van prendre i l’han de complir”.

Ribas va apuntar que tornaran a demanar al departament que mogui fitxa i plantegi diferents opcions per donar aquest servei de forma provisional, mentre dura la tramitació a nivell europeu.

La demanda del bus que uneixi la comarca amb la UAB, tal com remarcava Maria Fernández de Jovent Republicà ha estat una reivindicació històrica del col·lectiu estudiantil i que finalment, semblava que es duria a terme. Fernández reclama que es resolgui i es trobi una alternativa per fer-ho possible aquest mateix curs.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No