Rodalies

Renfe implanta un sistema de pagament amb targeta bancària per accedir a Rodalies

El viatger haurà de passar la targeta al principi i al final del trajecte, quan es determinarà l'import a pagar

ACN Barcelona 29-09-2020 17:07 Lectures 2474

La companyia Renfe ha implantat un sistema de pagament amb targeta bancària (física o virtual a través del mòbil) per accedir a Rodalies sense necessitat de passar per taquilla o màquines autovenda. El nou sistema, anomenat Cronos i que ja es va posar en marxa el passat 27 de juliol a Màlaga, és pioner en l'accés al transport amb targeta bancària a l'Estat. El viatger estarà obligat a validar a targeta en iniciar el viatge i en finalitzar-ho, moment en què es determinarà la quantitat a abonar pel trajecte. Si no es valida la targeta a l'inici o al final del trajecte, el sistema carregarà l'import corresponent al doble d'un bitllet senzill del màxim de nombre de zones.

Segons Renfe, el sistema afavoreix la mobilitat sense barreres idiomàtiques ja que no es precisarà d'un coneixement previ dels diferents tipus de títol de transport. A més, permetrà accedir a les andanes més ràpidament, s'evitaran les cues a les taquilles o les màquines i, per tant, es reduirà el risc de contagi de la covid-19, a més de l'estalvi de paper, entre d'altres.

El sistema només és vàlid per als bitllets senzills i admet targetes de crèdit o dèbit 'contactless'. Per això, Renfe haurà d'adaptar tecnològicament totes les estacions de Rodalies amb els lectors EMV per al pagament amb targetes de xip sense contacte. Tot i així, el sistema de venda en taquilles o màquines autovenda no desapareixerà.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No