Rodalies

Renfe implanta un sistema de pagament amb targeta bancària per accedir a Rodalies

El viatger haurà de passar la targeta al principi i al final del trajecte, quan es determinarà l'import a pagar

ACN Barcelona 29-09-2020 17:07 Lectures 2164

La companyia Renfe ha implantat un sistema de pagament amb targeta bancària (física o virtual a través del mòbil) per accedir a Rodalies sense necessitat de passar per taquilla o màquines autovenda. El nou sistema, anomenat Cronos i que ja es va posar en marxa el passat 27 de juliol a Màlaga, és pioner en l'accés al transport amb targeta bancària a l'Estat. El viatger estarà obligat a validar a targeta en iniciar el viatge i en finalitzar-ho, moment en què es determinarà la quantitat a abonar pel trajecte. Si no es valida la targeta a l'inici o al final del trajecte, el sistema carregarà l'import corresponent al doble d'un bitllet senzill del màxim de nombre de zones.

Segons Renfe, el sistema afavoreix la mobilitat sense barreres idiomàtiques ja que no es precisarà d'un coneixement previ dels diferents tipus de títol de transport. A més, permetrà accedir a les andanes més ràpidament, s'evitaran les cues a les taquilles o les màquines i, per tant, es reduirà el risc de contagi de la covid-19, a més de l'estalvi de paper, entre d'altres.

El sistema només és vàlid per als bitllets senzills i admet targetes de crèdit o dèbit 'contactless'. Per això, Renfe haurà d'adaptar tecnològicament totes les estacions de Rodalies amb els lectors EMV per al pagament amb targetes de xip sense contacte. Tot i així, el sistema de venda en taquilles o màquines autovenda no desapareixerà.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No