Ventades

Protecció Civil activa l'Alerta del pla VENTCAT pel fort vent generalitzat aquest divendres

Es manté la prealerta per fort onatge per la previsió de fortes onades demà a tot el litoral

Redacció Vilanova i la Geltrú 01-10-2020 20:49 Lectures 3420
Protecció Civil activa l'Alerta del pla VENTCAT pel fort vent generalitzat demà divendres. EIX

Protecció Civil activa l'Alerta del pla VENTCAT pel fort vent generalitzat demà divendres. EIX

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu demà divendres a tot Catalunya excepte les comarques de l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, la Garrotxa, el Ripollès i Osona. El fort vent afectarà sobretot demà al matí el Barcelonès i l’àrea metropolitana.

El vent bufarà de component oest. Al Pirineu el llindar d'avís es possible que se superi als cims.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments de primera hora cap a la feina i cap als centres escolars. També es recomana molta prudència en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Prealerta PROCICAT onatge

Protecció Civil manté la prealerta del Pla PROCICAT per onatge per la previsió de l’SMC d’onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral de Catalunya demà divendres i fins dissabte al matí.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No