Autòdrom de Terramar

L’Entitat Urbanística Rocamar denuncia l'inici de les obres del mur de la riera de Ribes

Els veïns alerten que els treballs s'han iniciat aquesta setmana malgrat que el projecte està pendent de resolució judicial

L’Entitat Urbanística Rocamar denuncia l'inici de les obres del mur de la riera de Ribes. Els veïns alerten que els treballs s'han iniciat aquesta setmana malgrat que el projecte està pendent de resolució judicial. Es tracta dels treballs de construcció d’un mur–relacionat amb el Projecte de l’Autòdrom de Terramar- i contra la suposada inundabilitat de la riera de Ribes al seu pas per la urbanització Rocamar. L'Entitat Urbanística Rocamar assegura que ja ha posat en coneixement en reiterades ocasions a l’Ajuntament de les conseqüències legals i mediambientals de realitzar aquest treball: "En un comunicat lliurat a l’Ajuntament el 22 de maig, se l'informa i recorda que el 21 de març de 2020 es va interposar Recurs Contenciós Administratiu, i que el projecte de construir un mur es troba actualment Sub-júdice. Bé doncs, malgrat estar el projecte pendent de resolució judicial, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha iniciat els treballs el dimarts 6 d’octubre".

El projecte és, a judici del veïns, alguns tècnics en inundabilitat i entitats ecologistes, "absolutament desmesurat i innecessari donat que abans no s’han portat a terme actuacions més senzilles i de menor cost econòmic i ambiental com netejar la llera de la riera". A més, asseguren que "és il·legal perquè no s’ha portat a concurs públic el projecte en la seva globalitat". 

Els veïns asseguren que l’empresa va iniciar els treballs el passat 29 de setembre: "es va aixecar Acta Notarial on es mencionen, entre d’altres, la carència de permisos d’obres i estudis mediambientals", segons denuncia la mateixa entitat, que ha pres accions penals contra el consistori. Els veïns, que reclamen des de fa més de 15 anys d’altres solucions com fer el manteniment de la llera de la riera, s’han organitzat per vigilar i impedir que s’iniciï la tala d’arbres i construcció del mur.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!