Procicat

Alerta del Pla INUNCAT per l'episodi de pluges i fort onatge al Penedès

Des de les 6 hores d'aquest dissabte i fins al migdia cal extremar la precaució per l’episodi de fortes pluges, per acumulació d’aigua i per fort onatge

Redacció Vilanova i la Geltrú 06-11-2020 18:25 Lectures 1743
Alerta del Pla INUNCAT per l'episodi de pluges i fort onatge al Penedès. EIX

Alerta del Pla INUNCAT per l'episodi de pluges i fort onatge al Penedès. EIX

Protecció Civil de la Generalitat manté activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA per l’episodi de fortes pluges, per acumulació d’aigua i per fort onatge que va començar ahir a la tarda.

Demà, a partir del matí i fins la tarda es preveu que les precipitacions s’intensifiquin i puguin superar el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts de forma generalitzada, excepte a les comarques de la Val d'Aran i del Baix Empordà. La precipitació anirà acompanyada de tempesta i és possible que doni lloc a fenòmens de temps violent.

Quant a l'estat de la mar, l’episodi de fort onatge continuarà durant tot el dia d'avui i s’allargarà tot dissabte fins demà a la matinada, amb onades superiors als 2,5 metres (maregassa) i afectant de manera generalitzada de forma extensa a tot el litoral català.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la mobilitat mentre duri l’episodi de fortes pluges. Eviteu els desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixeu a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi de fortes pluges. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

Davant el fort onatge, no us acosteu a espigons i esculleres a veure trencar les ones i respecteu els senyals de tancament. Hi són per a la vostra seguretat. Consulteu els consells al web interior.gencat.cat/onatge i interior.gencat.cat/inundacions

Tingueu en compte també que des de les 6 hores d’avui divendres i fins dilluns a les 6 hores, està en vigor el període de confinament municipal, excepte mobilitat essencial. Consulteu les restriccions.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:

-Augmentar la distància de seguretat.
-Reduir la velocitat.
-En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
-Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
-Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
-En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
-No travesseu zones inundades.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No