Taula de Mobilitat

Acorden un nou model de bonificacions dels peatges de la C-32 al Garraf i Penedès

El sistema comportarà descomptes del 40% o del 70% en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i laborable, en el mateix origen i destí, des del primer viatge

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Departament de Territori i Sostenibilitat i les administracions locals del Penedès han acordat un nou model de bonificacions dels peatges de la C-32 (Castelldefels - Sitges - El Vendrell) que afavoreixi els desplaçaments de la ciutadania d’aquest àmbit. A aquest acord s’hi ha arribat, per unanimitat, en el marc de la reunió constitutiva de la Taula de Mobilitat del Penedès que s’ha celebrat avui via telemàtica. La Taula té com a principal funció permetre la participació en la gestió i l’elaboració dels instruments de planificació de la mobilitat en aquest àmbit territorial.

El nou sistema acordat consistirà en l’aplicació de descomptes en la tarifa del peatge a partir del primer viatge, en el cas de desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i en el mateix origen i destí. La bonificació acordada és de fins al 40% en el tram entre Castelldefels - Sitges i de fins al 70% en el Sitges - El Vendrell i s’aplica a vehicles lleugers (categoria tarifària II), de dilluns a divendres no festius, mitjançant pagament dinàmic i subscripció prèvia de la persona usuària. S’exclouen d’aquestes noves bonificacions els moviments amb origen o destí l’AP-7 Sud, atès es són moviments de llarg recorregut o que tenen un origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32.

Aquests nous descomptes, que substitueixen les actuals bonificacions d’homogeneïtzació tarifària i de recurrència, es complementen amb les bonificacions existents per a vehicles ecològics, vehicles d’alta ocupació i els descomptes pel tancat virtual del tram Sitges – El Vendrell, amb un màxim de descompte acumulat del 75% respecte del preu del peatge base.

La implantació d’aquest nou model requereix d’una tramitació administrativa prèvia d’un nou Acord de Govern i de l’execució dels mitjans tecnològics corresponents. Durant la reunió d’avui, s’ha indicat que el nou sistema podria entrar en funcionament el setembre vinent.

A més d’aquesta mesura, en la reunió constitutiva de la Taula, també s’ha acordat la creació d’un grup de treball de caràcter tècnic sobre el Transport Públic a la vegueria. Així, en aquest grup de treball tècnic també es tindran en compte les associacions i entitats del territori.

La Taula de Mobilitat del Penedès està formada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, els ajuntaments del Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sitges, Cubelles, Calafell, Cunit i Sant Sadurní d’Anoia, l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local