Peatges

Les noves tarifes condicionades per la gratuïtat de l’AP-7 no solucionen el problema de fons

Peatge C32. Eix

Peatge C32. Eix

Hem rebut amb estupor l’anunci per part de la Generalitat de noves rebaixes en les tarifes de l’autopista C32, de la mateixa manera no ens produeix cap tipus de sorpresa les reaccions d’eufòria dels alcaldes locals, que sovint canvien de posicionament segons com bufa el vent.

En primer lloc, cal dir que s’introdueixen pocs canvis en aquesta nova proposta, més aviat caldria dir, que els canvis no beneficien gens a l’usuari, mes aviat el penalitzen. Caldria recordar que els preus bonificats varien molt poc amb els que ja existien, que els trajectes realitzats en caps de setmana continuen sense bonificació i ara s’afegeix un component que els fa més restrictius, doncs s’han de fer trajectes d’anada i tornada en 24 hores, aquest fet limita la universalització dels peatges a tots els usuaris de la via, un fet discriminatori que no entenem, doncs els diners que la Generalitat destinarà a sufragar aquestes bonificacions sortiran dels pressupostos públics fruit del pagament dels impostos de la població , utilitzi o no l’autopista i independentment del lloc de residència, a banda d’això, s’afegirà un nou condicionant que és que caldrà fer una inscripció prèvia, per tal de tenir accés a la rebaixa de preu.

Si més no, hi ha un fet positiu i és que les bonificacions continuen essent per tothom i no pas només per a residents tal com defensaven els alcaldes i Presidents Comarcals, un fet que demostra el desconeixement sobre la problemàtica i les possibles solucions que tenen els dirigents territorials, recordem la nostra negativa a secundar les seves demandes en el passat, per aquest fet.

Amb aquestes noves rebaixes passa com en aquella dita: “ tothom veu el dit que l’ assenyala i no pas la lluna”, és obvi que aquesta mida només es pren per pal·liar el descens del trànsit que hi haurà amb l’alliberament del peatge de l’ AP7 al setembre, molts usuaris es desviaran per la C15 en un primer pas per accedir a l’ area metropolitana o per arribar al Penedès Marítim des de la mateixa, això comportarà un increment dels diners que la Generalitat destinarà a pagar aquest peatge a l’ombra i tanmateix, s’ incrementarà també la xifra destinada a pagar mínims garantits per la C32, així doncs, tot són faves contades, la realitat és la que és, i només cal saber analitzar-la per adonar-se’n que no canviarà res, l’autopista seguirà essent cara i poc utilitzada i la C31 en el seus trams urbans seguirà col·lapsada, a més a més, a nivell econòmic només serà un trasbals al augmentar la despesa en els peatge a l’ ombra de la C15 i el deute en bonificacions per la C32, això sí, els dirigents locals i de la Conselleria ja tenen una nova fotografia per a omplir l’expedient, no serà pas la darrera vegada.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local