Gent gran

La Fundació Pinnae inaugura a Vilafranca un edifici de 16 pisos tutelats per a persones grans

Els nous allotjaments estan totalment adaptats a les necessitats dels usuaris que els ocupin i, a més, l'edifici disposa d'espais comuns per a que els residents puguin sociabilitzar-se entre ells

La Fundació Pinnae inaugura a Vilafranca un edifici de 16 pisos tutelats per a persones grans. Ramon Filella

La Fundació Pinnae inaugura a Vilafranca un edifici de 16 pisos tutelats per a persones grans. Ramon Filella

El nou edifici està situat al carrer Sant Bernat, al centre de Vilafranca i és el primer d'aquestes característiques que es posa en marxa a la capital de l'Alt Penedès. El bloc té 16 pisos que es destinaran a persones grans amb autonomia però que necessitin suport puntual per temes de salut o per qualsevol qüestió logística. Els nous allotjaments estan totalment adaptats a les necessitats dels usuaris que els ocupin i, a més, l'edifici disposa d'espais comuns per a que els residents puguin sociabilitzar-se entre ells.

El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, s'ha mostrat molt satisfet de poder inaugurar l'edifici que serà gestionat per la direcció de la residència Inglada Via, ubicada a molts pocs metres de distància del nou bloc de pisos. Solé ha recordat que “el Penedès no tenia coberta fins ara aquesta necessitat social de pisos tutelats per a gent gran i ara, amb aquest nou projecte, comencem a cobrir-la”.

Per la seva banda, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat que “les necessitats de la gent gran continuaran creixent en els propers anys i hem d'apostar decididament per projectes d'aquesta mena”. Ha afegit, també, que “hem de procurar disposar de més oferta amb aquesta qualitat tan alta, però al mateix temps no hem d'oblidar que la salut de les persones grans passa també per la companyia de la família. No podem abandonar la gent gran”.

El bloc tindrà treballant una persona fixa durant els 365 dies l'any i 24 hores al dia per atendre qualsevol requeriment que facin els residents. Sobre això, Martí Solé ha assenyalat que “tots els usuaris estaran permanentment atesos per aquesta persona que els hi podrà solucionar de d'un problema de salut al canvi d'una bombeta. I tot això menters els usuaris gaudiran de la total privacitat de viure en la seva pròpia llar”.


Centre històric

Un dels avantatges del nou edifici és que està situat a ple centre històric de Vilafranca del Penedès, una circumstància que facilitarà que els residents puguin a passejar, comprar o realitzar gestions amb la màxima comoditat i sense cap necessitat d'haver d'utilitzar transport o ajuda addicional dels familiars. Els 16 pisos tenen al voltant de 40 metres quadrats cadascun d'ells i estan equipats amb el mobiliari i els elecetrodomèstics necessaris. Les persones que hi vagin a viure podran decorar-los al seu gust.

El projecte del nou bloc de pisos tutelats va començar el 2018 quan la Fundació Pinnae va vendre un solar de la seva propietat a Barcelona. Amb els diners de la venda va poder tirar endavant la compra i rehabilitació de l'edifici del carrer Sant Bernat. Les obres de reforma s'han dut a terme durant aquest últim any de pandèmia el que atorga més rellevància a l'actuació.

Sobre  la pandèmia, Martí Solé ha recordat que “hem viscut un any terrible i des d'Inglada Via es va viure una situació dramàtica en els primers mesos de malaltia. Aprofito per fer un gran reconeixement als professionals del centre i també per agrair l'ajuda que vàrem tenir per part de l'Ajuntament de Vilafranca”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!