Vaga indefinida a FCC

Vaga indefinida dels treballadors del servei de recollida de residus de la Mancomunitat Penedès-Garraf

La plantilla acusa la concessionària FCC de no acceptar l'augment salarial de l'1% acordat al conveni col·lectiu i de no garantir la seguretat laboral dels treballadors

Redacció Vilafranca del Penedès 25-03-2021 14:39 Lectures 3802
Vaga indefinida dels treballadors del servei de recollida de residus de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Mancomunitat

Vaga indefinida dels treballadors del servei de recollida de residus de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Mancomunitat

El comité d'empresa de FCC ha anunciat aquest dijous una vaga indefinida a partir del 29 de març del servei de recollida de residus de la Mancomunitat Penedès-Garraf. Segons han informat des del comité, els motius que els porten a convocar aquesta vaga són que l'empresa FCC no ha respost a la demanda dels treballadors d'augmentar els salaris d'aquest any d'acord amb el conveni col·lectiu (1% d'increment) i que tampoc garanteix la seguretat laboral "ni la provisió de mitjans adequats perquè els treballadors puguin fer les seves tasques en condicions adequades de salut".

Els representants dels treballadors han volgut recordar la ciutadania afectada per aquesta convocatòria que "els treballadors de recollida de residus han estat en la quarantena i en primera fila davant del COVID-19, exposant-se en cada jornada per complir la funció de mantenir netes els nostres carrers. Malgrat això, l'empresa prefereix reduir els salaris, en lloc de recompensar el sacrifici".

Des del comité, han fet una crida a la població "perquè ens doni suport en l'intent d'aconseguir les nostres demandes justes i legítimes, així com a la Mancomunitat i els Ajuntaments perquè intervinguin i exigeixin a l'empresa que compleixi amb els pactes i evitar així un drama social".  

En aquest sentit, des de la Mancomunitat han informat que "a hores d’ara s’està a l’espera de l’evolució de les negociacions entre el comitè de treballadors i l’empresa concessionària, que continuen obertes", i que la institució ha presentat una petició de serveis mínims al Departament de Treball que té en consideració la situació sanitària actual. En aquest punt, també s’està a l’espera que la Generalitat aprovi el decret que estableixi els serveis mínims.

Des de la Mancomunitat es manté una comunicació fluïda i continuada amb els alcaldes i alcaldesses del territori, per tal d’informar-los de l’evolució dels esdeveniments i, en cas que finalment la vaga sigui una realitat, apel·laran a la col·laboració ciutadana.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No