Millores a la xarxa

Anella elèctrica per reforçar el subministrament a les comarques del Penedès, Alt Camp i Anoia

Endesa ha estès un nou tram de 4 quilòmetres de cablejat de mitjana tensió a 25 kV –una part subterrani i l’altre aeri– al seu pas pel municipi de Pontons

Anella elèctrica per reforçar el subministrament a les comarques del Penedès, Alt Camp i Anoia. Endesa

Anella elèctrica per reforçar el subministrament a les comarques del Penedès, Alt Camp i Anoia. Endesa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Endesa ha invertit 170.000 euros en construir una anella elèctrica entre les comarques de l’Alt Camp, l’Alt i el Baix Penedès i l’Anoia. L’objectiu és reforçar la qualitat, la continuïtat i la seguretat en el subministrament a 12 municipis.

La companyia ha estès un nou tram de 4 quilòmetres de cablejat de mitjana tensió a 25 kV –una part subterrani i l’altre aeri– al seu pas pel municipi de Pontons, la qual cosa permet unir dues línies de la vegueria del Penedès amb una que prové del Camp de Tarragona. És el que tècnicament es coneix com a anella elèctrica o, dit d’una altra manera, un enllaç entre línies que possibilita, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó també en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no és necessari cap interrupció de subministrament.

A més, en cas d’incidència es podria garantir el retorn de la tensió de forma remota, de manera que es podrien accionar a distància dispositius de maniobra des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona i no caldria desplaçar equips sobre el terreny. Així, s’agilitza la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

En concret, el nou cablejat surt d’un centre de transformació de Pontons situat al carrer Ponent i transcorre per l’avinguda de la Ponderosa i el carrer Garbí de forma subterrània, mentre que es transforma en una línia aèria quan entra al camp de Cal Peritxo, el camp de la Plana de Cal Perelló i el camp de la Plana de Can Xamanet i els Comellars fins a arribar a la zona de Cal Pontonet, altre cop en subterrani, i connectar-se amb un altre centre de transformació

L’actuació beneficia a clients de quatre municipis de l’Alt Camp: Aiguamúrcia, Puigpelat, Querol i Vila-rodona; a sis municipis de l’Alt Penedès: Pacs del Penedès, Pontons, Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès; a un de l’Anoia: la Llacuna, i a un del Baix Penedès: El Montmell.

Aquest treball suposa un pas més per dotar la xarxa dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local