Animals de companyia

La pandèmia fa reduir el darrer any un 14% els abandonaments d'animals domèstics al Penedès i el Garraf

En tot l'any passat van entrar al CAAD fins a 1.412 animals de companyia dels quals 672 eren gossos i 740 gats

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 26-04-2021 13:07 Lectures 2282
La pandèmia fa reduir el darrer any un 14% els abandonaments d'animals domèstics al Penedès i el Garraf. Ramon Filella

La pandèmia fa reduir el darrer any un 14% els abandonaments d'animals domèstics al Penedès i el Garraf. Ramon Filella

Una de les poques coses positives que ha portat la pandèmia de la Covid-19 ha estat el descens del número d'abandonaments de gossos i gats des de que va començar el confinament. El Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) del Penedès i Garraf va registrar durant el 2020 una baixada del 14 per cent d'entrades de gossos i gats abandonats. En concret, en tot l'any passat van entrar al recite fins a 1.412 animals de companyia dels quals 672 eren gossos i 740 gats. Destaca, sobretot, una baixada de fins el 25 per cent de gossos recollits.

El president de la Mancomunitat del Penedès-Garraf, entitat que gestiona el CAAD, Sergi Vallès, s'ha mostrat molt satisfet pels bons resultats registrats durant el 2020. Vallès ha explicat que “el fet que la gent s'hagi quedat a casa al llarg d'aquest darrer any ha contribuit de manera decisiva a que no hi hagi tants abandonaments d'animals”. Vallès també ha assenyalat que el bon funcionament del CAAD està provocant que nous ajuntaments del Baix Penedès hagin mostrat el seu interès en entrar a formar part de l'entitat.

Com a contrapartida, el número d'adopcions el 2020, en especial de gossos, va baixar pel fet del confinament estricte de març a maig. En tot l'any es van adoptar 372 gossos, un 21 per cent menys que el 2019, mentres que a nivell de gats les xifres es van mantenir en relació al 2019 (es van adoptar 509 animals).

La vicepresidenta de l'àrea del CAAD de la Mancomunitat, Abigail Garrido, ha indicat que en les properes setmanes es posarà en marxa una nova campanya de sensibilització per fomentar, de nou, l'adopció de gossos i gats del centre. La campanya incidirà en l'adopció de gossos de races potencialment perilloses que, tal i com ha assenyalat la mateixa Garrido, “es tracta de gossos molt carinyosos si es tenen de manera responsable”.

A dia d'avui, en el centre hi viuen acollits fins a 136 gossos i 22 gats. Una part important dels gossos (fins el 80 per cent) són d'aquestes races potencialment perilloses (GPP) que són els que més han entrat al recinte al llarg dels últims mesos. Durant el 2021, el CAAD també durà a terme campanyes per a la cerca de persones que vulguin fer de mainaders o mainaderes de gats lactants.

Precisament, Abigail Garrido ha volgut valorar especialment la feina que realitzen els voluntaris i voluntàries que són una part important del funcionament habitual del CAAD. Sobre això, ha explicat que “el treball diari dels voluntaris permet que els animals es mantinguin en forma i estiguin sempre acompanyats per algú. A més, també han contribuit a visibilitzar les adopcions a través de les xarxes socials que s'han convertit en eines fonamentals del funcionament del centre”.

La pandèmia fa reduir el darrer any un 14% els abandonaments d'animals domèstics al Penedès i el Garraf La pandèmia fa reduir el darrer any un 14% els abandonaments d'animals domèstics al Penedès i el Garraf
Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No