Preu de l'habitatge

El Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú resol la meitat de les denúncies que rep

L’objectiu de l'entitat és que tothom conegui la llei de regulació de preus del mercat del lloguer i reclama el suport de l'Ajuntament per apropar aquesta informació a la ciutadania

El Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú resol la meitat de les denúncies que rep. EIX

El Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú resol la meitat de les denúncies que rep. EIX

El Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú neix l’any 2020 arran l’augment del preu dels lloguers de la ciutat. Una de les seves tasques primordials és informar a les persones de les lleis que existeixen per defensar els seus drets. En un any, han solucionat més del 50% dels casos que han rebut a causa l’augment de preu del contracte dels lloguers. Actualment, se centren a materialitzar, defensar i fer conèixer la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, que va entrar en vigor el 22 de setembre del 2020.

La llei té com a finalitat contenir i moderar el preu del lloguer en determinades zones que per diferents característiques no tenen un preu accessible i això porta que no tothom pugui obtenir la propietat. El punt més important que ha aconseguit el Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú amb aquesta llei és aturar l’increment del preu dels lloguers i ajudar a moltes famílies a assessorar-les, perquè siguin conscients del suport d’aquesta nova llei i tinguin en compte com actuar davant de l’augment de preu del contracte. El portaveu del Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú, ha dit que “una de les nostres batalles és donar a conèixer la llei de la regulació dels lloguers als propietaris i a les immobiliàries, que volen augmentar el preu de determinats lloguers i informar-los que no poden abstenir-se a les mesures que es determinen”.

Una altra de les lluites principals que té el Sindicat és que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú informi la ciutadania de l’existència de la llei que regula els lloguers i així que les persones s’assabentin que els seus propietaris i les immobiliàries no els hi poden augmentar el preu. El portaveu del Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú, ha afirmat que “exigim que l’Ajuntament destini recursos a informar d’aquesta llei tan innovadora i que aporta molt pel que fa als drets de les persones. Les persones estem acostumades que quan busquem pis assumim qualsevol preu i contracte i això no pot ser. Reclamem que també actuïn en contra d’aquells propietaris i immobiliàries que pretenen saltar-se les normes”. 

La pandèmia de la COVID-19 ha provocat que moltes persones perdin la seva feina i això ha comportat que hi hagi menys capacitat per assumir el preu del lloguer. El Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú, ha estat durant l’estat d’alarma solucionant les incidències que ha generat la pandèmia en matèria de l’habitatge. Les mesures en les quals han ajudat més a la ciutadania són assabentar a les persones sobre les pròrrogues que hi havia en els contractes que acabaven en l’estat d’alarma i el STOP dels desnonaments. El portaveu del Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú, ha destacat que “ens ha arribat casos de gent afectada per ERTOS o falta de l’ajuda d’autònoms que han deixat de tenir ingressos i no poden assumir el pagament del contracte. Com a Sindicat, tenim contacte amb advocats per tal que ens puguin assessorar legalment, i així nosaltres davant les lleis, en aquest cas informàvem les persones de les ajudes i mesures que hi havien per tal de poder posar solució al problema i a partir d’aquí els guiàvem per l’administració pública per poder fer les gestions pertinents”.

El Sindicat de llogateres de Vilanova i la Geltrú fan una reunió mensual el primer diumenge de cada mes als Jardins de Francesc Macià. Per saber més informació i horaris sobre les reunions podeu consultar-ho a través del correu electrònic sindicatllogateresvng@gmail.com , https://sindicatdellogateres.org/contacta/  o bé en Instagram: @sindicatllogateresvng i/o Twiteer: @LlogateresVNG.

Per a més informació sobre la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, consultar https://sindicatdellogateres.org/guia-regulacio/

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!