Bus urbà

S’instal·len nous pals d’informació viva a l’Estació d’Autobusos del Vendrell

Aquests models mostren en una pantalla de 10 polsades la informació a temps real de l’hora de pas dels autobusos dels serveis urbans i interurbans

S’instal·len nous pals d’informació viva a l’Estació d’Autobusos del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

S’instal·len nous pals d’informació viva a l’Estació d’Autobusos del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Autocars del Penedès, l’operador del Transport Urbà del Vendrell i dels serveis regulars interurbans entre Vilafranca del Penedès – El Vendrell – Tarragona, entre d’altres, conjuntament amb l’Ajuntament del Vendrell posen en funcionament dos nous pals de parada d’informació viva a l’Estació d’Autobusos del Vendrell, un per a cada sentit de la circulació.

Aquesta actuació suposa una millora a l’hora de donar informació, d’una forma més directa i transparent, als usuaris dels serveis de mobilitat col·lectiva. Aquests models mostren en una pantalla de 10 polsades la informació a temps real de l’hora de pas dels autobusos dels serveis urbans i interurbans d’aquest operador. D’aquesta manera, els viatgers poden saber en tot moment a quina hora arribarà el bus que estan esperant i així es minimitza el desconeixement i la inquietud en l’espera.

La informació exposada està enfocada en l’hora teòrica publicada de pas, creant una nova informació a partir d’un minuts abans de l’hora esmentada, segons el temps real que el bus arribarà a la parada. Aquest serà el primer pas, que anirà evolucionant en diverses etapes, fins aconseguir poder incrementar la informació dinàmica pels continguts necessaris per fer més transparents i comunicatius els serveis de mobilitat.

Aquests dos nous elements s’afegeixen a un primer que es va instal·lar a Coma-ruga com a prova pilot farà més d’un any aproximadament. En aquest sentit també s’està treballant que en les parades menys concorregudes es puguin consultar les informacions corresponents mitjançant un codi QR, així com amb aplicacions de mòbil o webs per reforçar la informació.

Els pals són d’economia circular i sostenibles mediambientalment perquè han estat fabricats amb materials reciclats i estan dotats d’una placa solar per generar l’energia necessària per al seu funcionament.

El regidor de Transport, Rubén Gràcia, ha destacat que “són molts necessaris aquests nous elements per poder fer arribar, d’una forma més directa i transparent, informació relacionada amb la mobilitat dels autobusos als usuaris, independentment de si disposen o no de dispositius electrònics de consulta o de les seves capacitats digitals”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!