Endesa

Front unitari a Cubelles per blindar la supervivència de les platges amb el desmantellament del port de la Tèrmica

Tant Cunit com Calafell també desenvoluparan els seus propis estudis tècnics amb l’objectiu d’auditar les diferents opcions de desmantellament presentades per Endesa

Front unitari a Cubelles per blindar la supervivència de les platges amb el desmantellament del port de la Tèrmica. Ajuntament de Cubelles

Front unitari a Cubelles per blindar la supervivència de les platges amb el desmantellament del port de la Tèrmica. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Cubelles encarregarà en breu un estudi tècnic especialitzat amb la finalitat d’analitzar les diferents propostes de desmantellament del dic de la Tèrmica presentat per Endesa i blindar, així, la supervivència de les platges de la façana marítima que abraça de la punta de Santa Llúcia fins al port de Segur.

La mesura s’ha pres després que el govern municipal convoqués el dijous 27 de maig a les 19.00 h. tots els grups amb representació al consistori i compartís la informació referent al projecte i les diferents opcions que ara es presenten. A la reunió, a la qual no hi va participar cap representant de Junts per Cubelles, també hi va prendre part el regidor d’Ecologia urbana i Seguretat de l’Ajuntament de Calafell, Aron Marcos, qui, a més, és auditor mediambiental i ha redactat el projecte de recuperació dunar i assentament de les platges de Cubelles. De la seva banda, tant Cunit com Calafell també desenvoluparan els seus propis estudis tècnics amb l’objectiu d’auditar les diferents opcions de desmantellament presentades per Endesa, segons l’acord a què van arribar fa unes setmanes els tres municipis en una trobada conjunta per garantir una resposta unitària a la proposta de la companyia elèctrica.

L’Ajuntament de la vila pretén que la postura finalment adoptada sigui el màxim de consensuada possible des del punt de vista local i amb la resta de municipis més directament afectats, atès que de la seva correcta execució en depèn la futura metamorfosi del litoral més proper, la sostenibilitat i pervivència de la seva biodiversitat, així con la conservació de les platges i, fins i tot, un gruix molt significatiu de l’economia local. Atesa la transcendència de l’obra, es reclamarà, a més, que les feines s’executin preferentment de manera molt conscienciada i per trams, de forma que sempre hi pugui haver un cert marge de correcció en l’actuació.

L’anomenat port de la Tèrmica està compost per tres espigons i una dàrsena que al llarg de més de 40 anys han afectat de manera evident la dinàmica litoral, així com la qualitat de l’aigua i l’erosió de l’entorn natural. Els representants municipals de l’Ajuntament de Cubelles i la resta de pobles veïns, a més de la mateixa Generalitat, estudiaran les diferents alternatives proposades per l’empresa energètica, abans que el ministeri de Transició ecològica no prengui la decisió definitiva.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local