Port de la tèrmica

Cunit es manté ferm contra el desmantellament dels espigons de la tèrmica

L'alcalde Jaume Casañas defensa que 'Cunit no continuï perdent sorra, que tinguem una platja estable, que és el nostre principal actiu'

Cunit es manté ferm contra el desmantellament dels espigons de la tèrmica. En els darrers dies ha tingut lloc un nou pas en ll'afer del desmantellament de la central Tèrmica d’Endesa a Cubelles. Dijous passat va celebrar-se la reunió entre els ajuntaments de Cunit, Calafell, Cubelles i Vilanova i la Geltrú, el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Medi Ambient.

L’Ajuntament de Cunit va mantenir la defensa de les conclusions de l’informe que va encarregar i que determina actuacions addicionals, com a únic camí per a garantir el futur del litoral  cunitenc i de les seves platges. Cunit es reafirma en aquesta alternativa amb un consens absolut dels 5 grups municipals amb representació a l’Ajuntament. 

Jaume Casañas, alcalde de Cunit, manifesta que “l’Ajuntament de Cunit es manté i es mantindrà ferm en defensar i voler garantir el millor futur pel nostre litoral. El nostre objectiu i el nostre interès és clar: que Cunit no continuï perdent sorra, que tinguem una platja estable. Són el nostre principal actiu i no podem fer passos enrere“. Casañas insisteix en que “els espigons són un element indispensable, no podem prescindir d’ells tal i com ens indiquen els estudis que tenim“.

L’Ajuntament de Cunit també va manifestar el seu interès en la creació d’una Taula de Treball per a estudiar el futur de la línia litoral, les dinàmiques de la costa penedesenca, així com les tendències i afectacions del canvi climàtic. Després d’aquesta reunió, la Generalitat i l’Estat han de traslladar a Endesa la proposta d’actuació definitiva.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!