Parc comercial

Els nous accessos de la C-15 i la C-31 al polígon Masia Barreres començaran al juliol

Les obres permetran accedir directament a la zona on s'està construint un parc comercial

Les obres del polígon Masia Barreres . Ajuntament de Vilanova

Les obres del polígon Masia Barreres . Ajuntament de Vilanova

Les obres de remodelació de l'enllaç entre la C-15 i la C-31 a l'altura de Masia d'en Barreres començaran al juliol, segons ha informat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Les obres permetran accedir directament a la zona on s'està construint un parc comercial, unes obres que avancen a bon ritme.

L'actuació vol facilitar la mobilitat amb la posada en marxa de l'activitat comercial, prevista per finals de l'any 2022. En aquests moments està en construcció un parc d'establiments de superfícies mitjanes amb un total de 19.000 metres quadrats.

L'objectiu del projecte és donar un nou impuls a la zona nord de la ciutat, amb un pol d'atracció comercial i d'oci i, alhora, millorar els accessos a la ciutat i atorgar una nova centralitat i una millor connexió del barri del Tacó amb el centre.

Segons Xavier Serra, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes i Obres d'Urbanisme, “la reactivació de construcció d'habitatges als polígons II i III del Llimonet, el desenvolupament del nou parc comercial i la reobertura del centre d'oci obren una línia de millores en el barri del Tacó”.

La remodelació de l'encreuament entre la C-15 i la C-31 suposarà la intervenció en les dues rotondes existents, a banda i banda de la C-31, un pont sobre aquesta via que permetrà l'accés directe a la zona de Masia d'en Barreres i un nou carril que permeti l'accés sentit Vilanova des de la C-31 sense haver d'incorporar-se a la rotonda nord.

El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, explica que "ara hi ha un sol carril d'accés per arribar a la rotonda i el que farem serà desdoblar-lo, hi haurà dos vials per accedir a la rotonda direcció Tarragona i també dos vials en sentit Barcelona per poder entrar al nou parc comercial".

Les obres també impliquen alguns ajustos en la vialitat interna del sector de Masia d'en Barreres i la prolongació del carrer de l'Acer fins a la rambla Central. L'actuació ha de començar aquest mes de juliol i estar enllestida abans de l'entrada en funcionament de la zona comercial, prevista per finals de 2022. L'empresa promotora del parc ha assumit el cost d'aquesta remodelació.

La modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana en els àmbits de sòl urbà Masia d'en Barreres I i II, aprovada definitivament el juliol de 2020, ha permès la implantació d'un parc comercial en aquesta zona de la ciutat.

D'altra banda, i també en referència a la C-15, Palacios ha explicat que des de l'Ajuntament s'ha demanat a la Generalitat el desdoblament d'aquesta via en el tram que creua el municipi, "creiem que la variant al seu pas per Vilanova ha de tenir dos carrils per cada sentit de circulació i ho hem demanat". El regidor explica que es tracta d'un procés lent, però que ho posaran damunt de la taula de la Generalitat en les pròximes trobades.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local