Mancomunitat

El CAAD Penedès impulsa una campanya d'esterilització d'animals de companyia

El Centre d’Acollida pretén conscienciar sobre els avantatges d'aquesta intervenció per millorar la convivència domèstica, reduir malalties i prolongar la seva esperança de vida

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb el lema «Esterilitzar, la millor solució contra l’abandonament» el CAAD Penedès pretén conscienciar sobre els avantatges de practicar aquesta intervenció com a mesura que permet millorar la convivència domèstica amb els animals - especialment en èpoques de zel -  reduir malalties i prolongar la seva esperança de vida, alhora que contribueix a combatre altres problemes que es deriven del fet de no estar esterilitzats, com ara les cadellades no desitjades o els trastorns de comportament.

Cada any s’abandonen més de 300.000 gossos i gats a tot l’estat, situacions provocades en gran mesura per la manca d’esterilització. Cal tenir en compte que una gossa pot arribar a tenir més d’una quinzena de cadells a l’any, una cadena exponencial que pot traduir-se en més de 500 gossos en un període de tres anys, o fins a 1.500 si es tracta de gats. Xifres espectaculars i molt elevades que acaben desencadenant molts casos de desatenció i un trist desenllaç per a molts d’aquests animals, així com una saturació en els centres d’acollida. L’esterilització té una incidència fonamental per prevenir aquest fenomen, i hi ha un camí per recórrer, ja que la majoria dels animals perduts o abandonats que arriben al CAAD Penedès no estan esterilitzats.

Es recomana que l’esterilització, en el cas dels gossos, es realitzi aviat, cap als sis mesos d’edat. Aquesta actuació prematura permetrà controlar les hormones, especialment dels mascles, i contenir millor els episodis de nerviosisme, agressivitat o el desig d’escapar-se per cercar femelles.

Així mateix, aquesta acció vol conscienciar, i trobar la comprensió i col·laboració dels propietaris, vers la necessitat de controlar la població de gossos i gats, adoptant mesures preventives com l’esterilització que alhora evita fomentar el negoci de la cria il·legal i descontrolada.

En les properes setmanes, el CAAD Penedès impulsarà una acció a través de les seves xarxes socials, per explicar els avantatges d’esterilitzar els nostres animals de companyia i desactivar falsos mites i llegendes en relació a les conseqüències pernicioses de l’esterilització en els animals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local