Alta tensió

Neix la plataforma “Domenys Dempeus”, que s'oposa a la MAT amb una àmplia mobilització veïnal

Lamenten que d'aquest projecte vulgui travessar el municipi amb la instal·lació de divuit torres elèctriques de setanta metres d'alçada

L'arribada del projecte de Línia de Molt Alta Tensió MAT “Clúster Begues” ha motivat la creació d'una nova plataforma veïnal a Sant Jaume dels Domenys, “Domenys Dempeus”, que s'ha mobilitzat per de lluitar contra aquesta infraestructura que preveu travessar el municipi amb la instal·lació de divuit torres elèctriques de setanta metres d'altura i amb un gran perjudici pel territori.

Des del dia que es va conèixer el projecte, la plataforma s'ha mobilitzat per realitzar diverses accions com per exemple fer un porta a porta per fer arribar la informació sobre el projecte a tots els veïns i veïnes, posar punts d’ajuda a tots els nuclis del municipi per tal de facilitar la presentació de les al·legacions contra el projecte tot solucionant dubtes i donant suport informàtic.

Després de sis dies recollint al·legacions a tots els nuclis de Sant Jaume dels Domenys, la plataforma ha aconseguit arribar a les 1.159 al·legacions presentades contra el projecte de la MAT, més unes quantes desenes més que se sap que s’han presentat directament o on-line. Tenint en compte que el cens de persones majors d’edat del municipi és de 1.930, i amb el poc temps que s’ha tingut per recollir-les, la plataforma considera que el resultat “és tot un èxit i reflecteix la gran percepció d’amenaça que suposa per a la població aquest projecte”.

“Domenys Dempeus” és una plataforma apolítica i compta amb representants de tots els nuclis de població de Sant Jaume dels Domenys. La intenció de la nova entitat és seguir treballant per les necessitats del municipi, no únicament vetllar pel procés en contra de la MAT o ser només una entitat reivindicativa, sinó també per ser un canal per traslladar propostes i suggeriments de les veïnes i veïns cap a l'administració local .

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!