Senglars

El Govern impulsa un protocol per fer més segures les batudes de caça als espais naturals protegits

Es reforça la informació i la senyalització per evitar accidents com el que va acabar amb la vida d'un poni a Olivella

Senyalització de batudes en un espai natural. Generalitat de Catalunya

Senyalització de batudes en un espai natural. Generalitat de Catalunya

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha acordat amb la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana de Caça la signatura d'un protocol per incrementar la seguretat en les batudes de caça dels espais naturals protegits de les comarques de Barcelona i la Catalunya Central. Segons aquest document, les batudes s'hauran d'informar anticipadament, s'hauran de senyalitzar els accessos, s'haurà d'informar també per xarxes socials i sobre el terreny es requerirà la presència de personal informador. A més, les batudes s'hauran de planificar fora dels llocs més concorreguts i s'aprofitarà també per promoure bones pràctiques de caça i per posar en valor el component gastronòmic de les peces de caça.

Algunes d'aquestes mesures ja estan funcionant per iniciativa dels parcs i dels caçadors amb l'objectiu que les batudes siguin més segures tant per a les persones caçadores com per a la resta d'usuaris. El Govern recorda que l'ús d'armes de foc "obliga" a extremar les precaucions per evitar incidents quan les batudes coincideixen amb altres activitats de lleure.

Controlar la població de senglars

Una de les funcions principals de les batudes és, a l'entorn de Barcelona i l'àrea metropolitana, el control de les poblacions d'espècies com el porc senglar. La seva sobrepoblació provoca pèrdues econòmiques al sector primari, així com accidents de trànsit quan envaeixen espais urbans. S'estima que a Catalunya es realitzen prop de 10.000 batudes cada temporada amb la participació de més de vint caçadors per batuda i més de vint gossos cadascuna.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!