Reciclatge

Vilafranca engega la campanya ‘Practica el reciclatge’ per millorar els índex de recollida selectiva

El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%

Vilafranca engega la campanya ‘Practica el reciclatge’ per millorar els índex de recollida selectiva. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca engega la campanya ‘Practica el reciclatge’ per millorar els índex de recollida selectiva. Ajuntament de Vilafranca

La setmana vinent s’inicia a Vilafranca del Penedès la campanya Practica el reciclatge, que la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa per millorar el reciclatge de residus al territori. La iniciativa proposa a la ciutadania sumar-se al repte de millorar els índex de recollida selectiva d’una manera amable i divertida, tot emulant accions de la pràctica esportiva: un pla d’entrenament per fer una correcta separació de residus. El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

Accions de la campanya

Durant tota la campanya, es realitzaran tallers escolars a través del joc cooperatiu. En aquestes activitats als centres educatius, els alumnes s’introdueixen en diversos aspectes sobre com fer una correcta separació de residus i millorar els nivells de reciclatge.

S’instal·laran diversos punts informatius a la ciutat per resoldre dubtes sobre la correcta separació dels residus i fomentar bones pràctiques per generar menys residus. Aquesta acció brindarà a la ciutadania l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables, com bosses de ràfia, imants o porta-entrepans.

Les xarxes socials de l’Ajuntament de Vilafranca desplegaran també durant aquestes setmanes la imatge i continguts comunicatius de la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, així com el pla d’entrenament, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus. Els missatges educatius s’adrecen tant a la ciutadania com als comerços i les oficines, per tal que se sumin al repte de reciclar més i millor.

La campanya Practica el reciclatge s’emmarca la certificació Biosphere de destinació turística sostenible que té la ciutat des del 2017.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!