Animals de companyia

El CAAD Penedès busca famílies per als prop de 200 animals que té acollits

Hi ha un percentatge molt elevat de gats negres, així com de gossos de races potencialment perilloses o que arrosseguen alguna petita patologia lleu

El CAAD Penedès busca famílies per als prop de 200 animals que té acollits. Mancomunitat

El CAAD Penedès busca famílies per als prop de 200 animals que té acollits. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa una nova campanya per promoure l’adopció dels gossos i gats acollits a les seves instal·lacions. Sota el lema «Dona llum als invisibles», el centre vol donar a conèixer a la ciutadania aquells animals que tenen majors dificultats per ser adoptats i que, malauradament, passen llargues temporades al centre, sense la companyia d’una família que els permeti tenir una vida amb plena normalitat.

Aquesta iniciativa pretén treure estigmes i posar en valor les virtuts de molts gossos i gats que, sovint per la seva raça, color, algun tret físic o de la seva personalitat, esdevenen «invisibles» per a moltes persones que s’adrecen al centre a adoptar. Com recorden des del CAAD, tenir la condició de GPP, ser un gat negre, tenir edat avançada o dificultats per relacionar-se amb alguns animals, entre d’altres, es converteixen en ocasions, un mur que impedeix conèixer més de prop un gos o un gat i explorar la seva compatibilitat amb l’animal. D’aquesta manera animals amb un gran potencial per ser adoptats, sigui pel seu caràcter o per les seves característiques, no troben una família i una llar on desenvolupar-se.

Actualment el CAAD Penedès compta amb prop de 190 animals al centre, entre els quals un percentatge molt elevat són gats negres, així com gossos de races potencialment perilloses o que arrosseguen alguna petita patologia lleu que no els impedeix per a res fer una vida absolutament normal. Recordar que l’adopció és la millor fórmula per tenir un animal a casa, ja que es combat el comerç fraudulent d’animals i les pràctiques abusives que se’n deriven de la cria il·legal i descontrolada.

Balanç 2021

Durant el 2021 el centre va recollir un total de 1.548 animals, el que suposa un increment del 9,6% en relació a l’any anterior. Mentre les dades de gats recollits es mantenen molt similars, 750, destaca l’increment considerable pel que fa als gossos recollits, 790, que suposa un augment del 17,55% respecte el 2020 i s’acosta a les dades anteriors a l’inici de la pandèmia de la COVID-19.

Les adopcions d’animals al CAAD s’han mantingut similars a les de l’any 2020, amb un total de 784 adopcions, 342 de gossos i 442 gats. En el 2021 s’ha incrementat notablement les recuperacions de gossos per part del seu propietari, 416, un 18,9% més que l’any anterior, tot i que només el 28,35% dels animals recollits estan identificats. En aquest sentit, esmentar la importància d’identificar correctament amb xip al nostre animal i mantenir les dades de contacte actualitzades al cens, ja que és un recurs que facilita la tasca d’identificació i localització de les persones propietàries.

Esterilització

El balanç de l’activitat de l’any passat també assenyala una dada preocupant, i és que el centre va esterilitzar més d’un 87% dels animals que es van donar en adopció perquè no ho estaven en el moment de ser recollits. Aquesta dada assenyala de manera evident, que la gran majoria dels gossos i gats que arriben al CAAD són resultat de la no esterilització, un factor amb una incidència directa en la cria incontrolada i les camades no desitjades, principal causa d’abandonament segons els darrers estudis.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local