Agència Catalana de l'Aigua

L'ACA aprova la connexió de cinc municipis de l'Anoia i l'Alt Penedès a la xarxa del Ter Llobregat

La inversió és de 4,7 MEUR i permetrà garantir l'abastament d'aigua en el futur

L'ACA aprova la connexió de cinc municipis de l'Anoia i l'Alt Penedès a la xarxa del Ter Llobregat. EIX

L'ACA aprova la connexió de cinc municipis de l'Anoia i l'Alt Penedès a la xarxa del Ter Llobregat. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dijous la connexió de diversos municipis de les comarques de l’Anoia i l’Alt Penedès a la xarxa regional d’abastament del Ter Llobregat. Concretament, s’ha aprovat la connexió de Copons, Jorba, Sant Martí Sesgueioles i Sant Martí Sarroca/Castellví de la Marca  amb aquesta xarxa supramunicipal, incrementant en el futur la garantia en l’abastament d’aigua.

Les actuacions estan previstes en el Pla d’Inversions d’ATL per al període 2019-2023 i preveuen una inversió total propera als 4,7 milions d’euros, dels quals 1,2 MEUR corresponen a la connexió amb Jorba; 1,6 MEUR a Sant Martí Sarroca/Castellví de la Marca; 1,4 MEUR a Sant Martí Sesgueioles i més de 329.000 euros a Copons.

En el consell d’administració celebrat el dijous, també s’ha aprovat la connexió del polígon industrial Santiga de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Oriental) amb la conducció d’ATL Sant Quirze-riera de Caldes, pressupostada en més de 429.000 euros. Aquesta actuació permetrà una millor redistribució del cabal d’aigua en el municipi, sense que això suposi un increment de la dotació d’aigua.

Ajuts per a l’elaboració de plans directors

L’ACA, a través del consell d’administració celebrat el dijous 3 de març, també ha aprovat les bases d’una línia de subvencions adreçades als ens locals per a sufragar les despeses derivades de la redacció de plans directors del servei municipal d'abastament d'aigua.

Aquesta iniciativa pretén que els ens locals disposin d’un pla del servei d’aigua on s’indiquin les principals deficiències del sistema i es proposin les actuacions necessàries amb la valoració econòmica i el calendari d’aplicació de manera que s’assoleixi una millora general en les prestacions de les xarxes locals d’abastament i, en conseqüència, afavorir una millor gestió dels recursos i un increment en el seu estalvi.

Poden ser objecte de subvenció la redacció i l’actualització de plans directors del servei d'abastament d’aigua en municipis de menys de 5.000 habitants censats.

La dotació màxima prevista d’aquesta línia d’ajuts, un cop es convoqui, oscil·larà al voltant dels 1,5 MEUR.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local