PLE MUNICIPAL
29-01-2014 10:08
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
La primera sessió plenària del 2014 ha aprovat per unanimitat del Ple el Protocol per a l’Actuació en matèria de Desnonaments a Sitges. El document marca les línies d’actuació davant casos de desnonament i estableix mesures preventives per evitar-los.
La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge, Elena Redondo, es va mostrar satisfeta per la bona feina feta per la Comissió Mixta de Desnonament, creada l’abril de 2013. L’òrgan està format per un membre de cada una de les formacions polítiques amb representació municipal i diverses entitats socials, que han consensuat el nou Protocol i que té com a principal objectiu tractar cada cas de desnonament que pugui produir-se a Sitges. Segons Redondo, “és un pas més pel dret a l’habitatge i l’objectiu final és tenir una borsa d’habitatge social formada per dos registres de promocions municipals i de propietat privada del nostre municipi”. La regidora va anunciar que en el proper Ple es preveu l’aprovació d’un reglament que determini la condició d’habitatge desocupat de caràcter permanent i les condicions que han de complir en aquest nou mercat social de l’habitatge.
El grup municipal del PSC va celebrar l’aprovació i va destacar, en paraules de la regidora Núria Garcia, que “això no és suficient perquè cal continuar treballant en polítiques d’habitatge”, un aspecte en el que també coincidia el regidor, Òscar Ortiz. El regidor de la CUP va explicar que “és positiu que quan es determini una sentència de desnonament s’activin els mecanismes dels que consta aquest protocol i que l’Ajuntament pugui oferir solucions a les famílies afectades”.
L’Alcalde de Sitges va felicitar el plenari “per la capacitat de consensuar un protocol propi” i va agrair “les aportacions fetes per les entitats socials. L’elaboració d’aquest protocol ha estat un procés de participació que ens ha servit per dotar-nos de les eines que ens permetin actuar en el nostre terme municipal en matèria de desnonaments”.
Amb l’aprovació del Protocol per a l’Actuació en Matèria de Desnonaments, l’Ajuntament de Sitges també s’adhereix al protocol general d’àmbit català que s’ha signat amb el Tribunal Superior de Justícia.
Amb caràcter d’urgència, el Ple va aprovar per unanimitat la constitució d’una Comissió d’Estudi per la redacció del procés de participació del pressupost 2015 i el nomenament dels seus membres. La voluntat d’aquest acord és obrir un procés de participació ciutadana que tingui caràcter decisori en l’elaboració d’una part del proper pressupost municipal. De moment, la Comissió d’Estudi estarà formada per un regidor de cada formació política al plenari. Cadascun dels grups decidirà si creu convenient o no un procés participatiu i en cas afirmatiu definirà com creu que hauria de ser i també els agents externs que han de formar part d’aquesta Comissió Participativa. L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, va destacar que “és desitjable consensuar un acord perquè seria la primera vegada que aquest Ajuntament inicia un procés de participació ciutadana entorn el pressupost”. Aquesta aprovació va provocar la retirada de la moció presentada per la CUP sobre la mateixa qüestió.
El Ple també va aprovar, l’increment de preus de les tarifes del servei d’auto - taxi de Sitges, per l’any 2014. Les tarifes aquest any s’incrementaran en un 2%, tal com va fixar la Comissió de Preus de Catalunya, a excepció dels vehicles adaptats que han passat de 4 a 7 ocupants i que augmentaran amb un suplement de 2’14€.
El Ple de gener va nomenar la nova presidenta i els nous membres electes de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla. Aroa Llorens és la nova presidenta de la Comissió i es converteix en la primera dona en ocupar aquest càrrec. La Comissió estarà integrada també per Xavier Salmerón i alba Gràcia, com a vocals representants de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges; Katia Plana com a representant de les Colles de Foc; Josep Lluís Enriquez, Susanna Reyes, Josep Martí i Carla Jordà com a representants de la resta de balls populars i entitats, i Oriol Julià i Judit Miró, com a representants de l’Ajuntament. La nova Comissió treballarà conjuntament durant els propers dos anys.
El regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall, també va agrair la feina impulsada per la Comissió de Reis, durant la darrera cavalcada.
Mocions:
El grup municipal del PSC va obrir l’apartat de les mocions amb una moció de rebuig a la llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’administració local, que va prosperar amb els únics vots en contra dels tres regidors del Partit Popular.
La segona de les mocions presentades per la formació va ser contra la reforma de la llei orgànica 2/10 de salut sexuals i reproductiva i interrupció voluntària de l’embaràs. La moció va prosperar amb els vots favorables de tots els regidors, excepte els del Partit Popular que es van abstenir.
L’última moció del grup municipal del PSC sobre les sancions a les entitats financeres segons la llei de l’habitatge, es que també es va tirar endavant amb 10 vots a favor i 11 abstencions.
La CUP va presentar una moció per al control democràtic de la informació institucional. Amb l’’aprovació d’aquesta moció es reactivarà el Consell Municipal de Mitjans de Comunicació.
L’altra moció de la CUP en contra de la pujada abusiva del preu del transport públic gestionat per l’ATM, es va aprovar amb 14 vots a favor.
L’última moció del Ple presentada per CiU a la sessió de gener, va acordar la cessió del padró municipal al Govern de la Generalitat, en cas que sigui necessari per a la consulta del 9 de novembre. L’acord preveu que les dades seran facilitades, complint sempre la legalitat vigent.
PUBLICITAT
PUBLICITAT