Vegueria del Penedès

UPC DE VILANOVA

L'Observatori Submarí OBSEA de Vilanova instal·la una nova boia de superfície i un sismòmetre de fons marí


Redacció Vilanova i la Geltrú

14-06-2017 9:40

El que es vol amb aquest projecte és aportar solucions a les necessitats de monitorització sísmica en el medi marí, detectar terratrèmols i moviments de terra de manera continua i a temps real

L'Observatori Submarí OBSEA de Vilanova instal·la una nova boia de superfície i un sismòmetre de fons marí. UPC

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El grup de recerca SARTI va ampliar la setmana passada l’Observatori Submarí OBSEA amb la instal·lació d’una nova boia de superfície i un sismòmetre de fons marí (OBS) desenvolupat en el projecte “Interoperabilitat i instrumentació de plataformes autònomes marines per la monitorització sísmica”, INTMARSIS.

El que es vol amb aquest projecte és aportar solucions a les necessitats de monitorització sísmica en el medi marí, detectar terratrèmols i moviments de terra de manera continua i a temps real. Per fer-ho s’han integrat diferents tecnologies de mesura i comunicació de dades.

A partir dels resultats obtinguts en aigües someres -l’OBSEA està instal·lat a 20m de profunditat- es plantejarà l’ampliació a profunditats més grans.

Aquest projecte ha estat finançat per la convocatòria del Plan Nacional publicada en la Disposició 11617 del BOE núm. 266 de 2013 amb el codi de projecte CGL2013-42557-R.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.