Vegueria del Penedès

FESTIVAL DE CINEMA DE SANT SEBASTIÀ

'La vida lliure' del ribetà Marc Recha guanya el VIII Premi San Sebastián-Gipuzkoa Film Commission


ACN/ Pere Francesch Sant Pere de Ribes

29-09-2018 9:44

El guardó premia l'entorn, la cultura i la idiosincràsia de l'espai on s’ha rodat la cinta, protagonitzada pel vilanoví Sergi López

Marc Recha al rodatge de 'La vida lliure'. Turkana Films

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La pel·lícula 'La vida lliure', dirigida per Marc Recha, ha estat guardonada amb el VIII Premi San Sebastián-Gipuzkoa Film Commission, dins el 66è Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. Aquest guardó premia l'entorn, la cultura i la idiosincràsia de l'espai on s'ha rodat la cinta, en aquest cas, íntegrament a l'illa de Menorca. La cinta competia amb quatre finalistes més, que partien com a candidats al premi anual que concedeix la San Sebastián-Gipuzkoa Film Commission, l’entitat que s’encarrega de promocionar la producció cinematogràfica en el territori que conformen la institució foral i l'Ajuntament de Sant Sebastià. El jurat que ha decidit atorgar el premi a 'La vida lliure' està integrat per l'actriu Goya Toledo, el guionista d''Handia' José Mari Goenaga; la periodista de TVE Elena Sánchez; l'expert en disseny Carlos Barrabés i l'actriu Bárbara Goenaga.

El premi està dotat amb 7.000 euros per a la productora de la pel·lícula i 3.000 més per a les Illes Balears Film Commission, i es va entregar en una cerimònia que va tenir lloc aquest dijous en el marc del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.

'La vida lliure' és un relat intimista rodat íntegrament a l'illa de Menorca i que està explicat a través dels ulls d'una nena. La pel·lícula tracta temes com la lluita per la supervivència, l'anhel de llibertat a les acaballes de la Primera Guerra Mundial, el combat contra la fam i la grip. En declaracions a l'ACN, Recha va afirmar que "a 'La vida lliure' la llibertat no rau en l'acció trepidant d'aventures, sinó en l'aventura de somiar".

La pel·lícula està protagonitzada per Sergi López, Miquel Gelabert i els joves actors Mariona Gomila i Macià Arguimbau, amb la participació especial de Núria Prims.

Producció

'La vida lliure' és una producció de Turkana Films i La Perifèrica produccions amb la participació de Televisió de Catalunya i IB3 Televisió i el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), el Govern de les Illes Balears. Conselleria de Transparència, Cultura i Esports. Direcció General de Cultura, el Consell Insular de Menorca,la Fundació Foment del Turisme de Menorca i d'Illes Balears Film Commission.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.