Vegueria del Penedès

PACTE DEL PENEDÈS MARÍTIM

L’Ajuntament de Vilanova, sobre l’augment dels peatges: “S’ha acabat la fase de la negociació. Serem molt més exigents”


ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú

08-01-2019 17:40

El consistori obre la porta a “accions contundents” per aconseguir “igualtat de condicions” amb la resta de comarques

Pla obert de la roda de premsa del portaveu del govern de Vilanova, Jordi Medina, i de l'alcaldessa Neus Lloveras. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El govern de Vilanova i la Geltrú ha rebutjat contundentment l’augment de preus dels peatges de la C-32 al Garraf. “Ja en tenim prou. S’ha acabat la fase del diàleg i la negociació. Ara serem molt més exigents”, ha etzibat aquest dimarts l’alcaldessa Neus Lloveras en una roda de premsa on ha confirmat l’adhesió al Pacte del Penedès Marítim. Segons Lloveras, el Garraf i el Baix Penedès “no poden ser més pacients” a l’hora d’esperar un gest de la Generalitat per rebaixar el preu de les barreres de Vallcarca i Cubelles. En aquest sentit, ha dit que l’Ajuntament està disposat a liderar “accions contundents” per aconseguir “igualtat de condicions” respecte altres comarques amb peatges elevats on els residents tenen bonificacions i, en alguns casos, també disposen de barreres gratuïtes.

Neus Lloveras i el portaveu del govern local, Jordi Medina, han criticat el retard en l’aplicació del sistema de la vinyeta –previst per a aquest 2019- i han lamentat que l’inici del nou any hagi suposat un increment dels preus dels peatges. Si bé l’augment ha estat del 2% a totes les autopistes, el govern de Vilanova assegura que al Garraf es pateix un “greuge” perquè els preus “ja eren molt elevats”.

En concret, ara la barrera de Vallcarca costa prop dels 7 euros, i a Cubelles se’n paguen 4,14. Aquests preus, segons el govern de Vilanova, impacten en el desenvolupament econòmic i “fan que moltes empreses no vulguin tenir la seu al Garraf i el Baix Penedès perquè els surt més a compte instal•lar-se al Baix Llobregat”.

Alhora, Medina ha lamentat que el Garraf “és una de les comarques amb més capital humà del país, però és una realitat que estem obligant a la gent a traslladar-se a treballar fora”. En aquest sentit, el govern ha insistit que dona suport a les peticions anunciades ahir dilluns per les presidentes dels consells comarcals del Garraf i del Baix Penedès, centrades en demanar que els veïns tinguin bonificacions a Vallcarca i puguin passar gratuïtament pel peatge de Cubelles. Simultàniament, també reclamen una revisió de la divisió de zones del transport públic.

“Volem una solució transitòria mentre no s’apliqui la vinyeta”, ha insistit Lloveras, assegurant que el territori se sent “descuidat per part de la Generalitat”. Així, ha dit que el Pacte del Penedès Marítim demanarà seure amb la Generalitat en un marc “’d’exigència”, sense descartar “mesures contundents” si el Departament de Territori i Sostenibilitat no respon a les seves peticions. L’alcaldessa, però, ha declinat concretar quines podrien ser aquestes accions, a l’espera que els propers dies es constitueixi oficialment el Pacte entre els ajuntaments.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.