Vegueria del Penedès

UN VIATGE EN SOLITARI

Calafell apadrina un projecte per fer visible la fibromiàlgia


Redacció Calafell

02-03-2020 15:33

La periodista Cristina García Lucena produeix un vídeo en què relata la seva experiència personal amb la malaltia

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Calafell apadrina un projecte que s’està posant en marxa per fer visible la fibromiàlgia. És una iniciativa per a informar i conscienciar a la societat, metges i estaments polítics, de la gravetat de la situació en la qual viuen els cada cop més nombrosos afectats per aquesta malaltia incurable.

“Es tracta de donar veu a les persones que pateixen en silenci un dolor i cansament insuportables que no poden pal·liar amb res i que, a més a més, són injustament incompreses”, diu la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets de l’Ajuntament, Helena Rubio.

La campanya té el punt de partida en un vídeo realitzat per Cristina Garcia Lucena, periodista i malalta de fibromiàlgia, titulat “Fibromialgia: un viaje en solitario”. García, afincada a Calafell, té una llarga trajectòria als mitjans de comunicació catalans i com a productora audiovisual. Va haver de deixar la seva feina a causa de la fibromiàlgia.

“Fibromialgia: un viaje en solitario” és un vídeo que l’autora ha volgut fer sola i sense equips professionals, per mostrar a través de la seva experiència què és, i com afronta ella, aquesta patologia. García explica: “La idea és explicar el que ens costa treballar, o acabar un projecte o fer qualsevol altra feina, a les persones que patim fibromiàlgia”. Afegeix: “Jo sóc periodista i he fet milers de vídeos. En aquest no volia tan sols mostrar què és la fibromiàlgia, d’on ve i com es podria atacar, sinó com la visc jo com a persona”.

Dissabte vinent, 7 de març, es farà una primera projecció, adreçada a autoritats sanitàries, professionals de la salut, col·lectius de persones afectades i mitjans de comunicació. A continuació, començarà una gira de projeccions públiques per diferents municipis del Baix Penedès i, en general, a tot arreu on es pugui arribar. En l’acte del 7 de març, la primera projecció anirà acompanyada d’una exposició sobre la situació actual dels afectats de fibromiàlgia a Espanya, a càrrec de Cristina Garcia Lucena; Helena Rubio, tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets de l’Ajuntament; Soraya del Valle, psicòloga, i Sandra Granado, presidenta d’Afibromed. Tant Del Valle com Granado tenen també fibromiàlgia i el seu testimoni no és únicament professional. Hi haurà un torn de preguntes del públic assistent.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.