Visites Temàtiques a la Masia d'en Cabanyes

Rosa Vives explicarà les conclusions de l'estudi sobre Els Goya de la Masia d'en Cabanyes

Aquesta és la primera de les “Visites Temàtiques a la Masia d'en Cabanyes”, cicle en el qual especialistes i investigadors mostraran diversos matisos i singularitats de la casa museu

La investigació confirma que les 12 estampes de Goya, que formaven part de la col·lecció pictòrica de la família Cabanyes, pertanyen a la darrera sèrie de gravats que va realitzar Francisco de Goya abans del seu exili a França l’any 1824

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dissabte 4 de maig, la catedràtica de gravat de la Universitat de Barcelona, Rosa Vives, explicarà a la ciutadania les conclusions de l’estudi sobre “Els Goya de la Masia d’en Cabanyes”. Aquesta és la primera de les “Visites Temàtiques a la Masia d'en Cabanyes”, cicle en el qual especialistes i investigadors mostraran diversos matisos i singularitats de la casa museu, per a difondre el què s'hi pot descobrir i conèixer.

L’arquitecte vilanoví, Pere Marsé; l’enginyer i historiador Albert Tubau; el filòleg i especialista en Manuel de Cabanyes, Xavier Solà; l’escriptor i net d’Alexandre Cabanyes, Oriol Pi de Cabanyes i la investigadora Estel Adell, també s'hi han sumat per a ajudar a difondre el llegat dels Cabanyes: El poeta, els pintors, els empresaris, les col·leccions, els llibres, les peces d'art, el mobiliari, la vida d'una família benestant d’ençà el segle XIX i l'arquitectura de la masia.

“Comencem aquest cicle amb Rosa Vives que vol explicar a la ciutadania tot el procés d’investigació en relació als Goya de la Masia. Aquest treball va ésser explicat a la premsa, però la ciutadania no ha tingut ocasió d'escoltar els detalls d'aquest tema. És una investigació molt especial que confirma i reafirma que els Cabanyes han estat al llarg dels anys una família  molt interessada  en el col·leccionisme i en l'art”, afirma Juan Luis Ruiz, president del Consell Comarcal del Garraf.

La investigació confirma que les 12 estampes de Goya, que formaven part de la col·lecció pictòrica de la família Cabanyes, pertanyen a la darrera sèrie de gravats que va realitzar Francisco de Goya abans del seu exili a França l’any 1824 i és coneguda com “Los Disparates” o “Los Proverbios”. Rosa Vives afirma que tot indica que “són proves pòstumes, d’assaig, abans de la primera tirada, que cronològicament es situen entre 1848 i 1863.

Altres visites temàtiques

La següent visita “Un palau de masia”, es durà a terme dissabte 11 de maig i serà guiada per Pere Marsé, qui mostrarà detalls de l’arquitectura de la Masia, la seva autoria i les singularitats que amaguen les seves parets.

Dissabte 18 de maig, Albert Tubau aprofundirà sobre els orígens de la vinya i el vi al Garraf, la transformació de la fisonomia del territori, la implicació en els comportaments i l’evolució de l’economia, les feixesmulasses-marges de pedra seca, les fassines i els tallers de boters, l’aventura comercial i el canvi de mentalitat.

El cicle continua el dissabte 25 de maig amb la visita “La projecció del poeta Manuel de Cabanyes”, a càrrec del filòleg i especialista en Manuel de Cabanyes, Xavier Solà, qui recrearà alguns episodis de la vida i l’obra del poeta Manuel de Cabanyes.

Dissabte, 8 de juny, l’escriptor i nét d’Alexandre Cabanyes, Oriol Pi de Cabanyes, explicarà amb imatges, la història de la casa-museu.

Finalment, el dissabte 22 de juny, la investigadora Estel Adell ens acostarà la figura del paisatgista Joaquim de Cabanyes, la seva visió romàntica de la natura.

Les Visites Temàtiques a la Masia d’en Cabanyes són a les 11h, excepte la del 8 de juny (Oriol Pi de Cabanyes), que comença a les 11.30h. L’entrada és lliure.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local