Premi Sitges Cine365 Film

El Festival de Sitges estimula el talent amb el Premi Sitges Cine365 Film

Sitges és el primer festival del món que atorga com a premi el finançament d’un llargmetratge

EIX. Purgatorio

EIX. Purgatorio

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges ha esdevingut el primer festival de cinema del món que atorga un premi en aportació econòmica per a la producció d’un llargmetratge. La iniciativa –batejada com a Premi Sitges Cine365 Film– és fruit de l’acord entre el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, la productora Apaches Entertainment i el web Cine365 i és la segona vegada que es posa en funcionament.

La competició té un caràcter transversal i podran optar-hi tots els directors que resideixin a l’Estat espanyol i que participin amb un curtmetratge en les seccions Oficial Fantàstic, Brigadoon i Nova Autoria de Sitges 2015. El guanyador podrà rodar una pel·lícula de gènere fantàstic que s’inclourà en la programació de la 49a edició del Festival, l’any 2016. El premi es decidirà durant la 48a edició.

El premi situa Sitges com el primer festival que incorpora un reconeixement d’aquesta envergadura i es converteix, per tant, en coproductor d’un llargmetratge. Aquesta iniciativa compleix un doble objectiu: l’estímul a la producció de cinema fantàstic i, alhora, l’impuls als realitzadors emergents. Gràcies a aquest premi, ja s’ha produït la pel·lícula Purgatorio (2014), dirigida per Pau Teixidor i protagonitzada per Oona Chaplin. Actualment, el film que dirigiran els guanyadors ex aequo de la passada edició,  Carles Torrens i Gerardo Herrero, es troba en fase de preproducció. 

El jurat del Premi Sitges Cine365 Film està format per Enrique López Lavigne, productor a Apaches Entertainment; Jesús Ulled Nadal, director de Cine365 Film, i Gerardo Herrero Pereda, un dels guanyadors de l’edició 2014 del concurs. Cine365 Film, en associació amb Apaches Entertainment, produirà durant el 2016 el llargmetratge dirigit pel guanyador, que també serà remunerat per les seves tasques de direcció.

Els curtmetratges poden presentar-se fins el 31 de juliol, com a data límit. Han de ser inèdits i produïts a l’Estat espanyol a partir del 2014. La durada màxima de les peces és de 30 minuts.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local