Scòpic

El Museu del Ferrocarril tindrà seu a Barcelona

L’Scòpic acull una exposició del 25 anys d'història del museu vilanoví, que es podrà veure fins el 10 de gener de 2016

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-06-2015 11:40 Lectures 2617
El Museu del Ferrocarril tindrà seu a Barcelona. Museu del Ferrocarril

El Museu del Ferrocarril tindrà seu a Barcelona. Museu del Ferrocarril

A partir del 27 de juny es podrà visitar l’espai permanent que té el Museu del Ferrocarril a l’Scòpic, fruit del conveni de col·laboració que hem signat les dues entitats per promoure la història i la cultura del ferrocarril. Aquest espai acollirà exposicions temporals. La primera d’elles serà El Museu del Ferrocarril de Catalunya, una història de 25 anys d’il·lusió, esforç i complicitat, que es podrà veure fins el 10 de gener de 2016.

Scòpic i la gran maqueta de Barcelona

Visitar totes les zones i edificis emblemàtics propers a algun punt ferroviari de Barcelona i rodalies sense sortir del barri de Sants. Aquesta és la idea de la que neix l’Scòpic Miniatur Barcelona, un centre d’oci que té previst fer una maqueta interactiva d’aquestes zones de 2.500 m2.

De moment, a partir del 27 de juny se’n poden visitar els primers 300 m2, que inclou Montjuïc, el Port de Barcelona, el Camp Nou, l’estació de Sants, la de La Sagrera i la de França, el Turó Park; el Besós i, en construcció, Mataró.

La maqueta està viva i anirà creixent setmana a setmana. Alhora, mostrarà tant el moviment com les escenes quotidianes de la ciutat tant de dia com de nit, gràcies a la innovació tecnològica aplicada al món del modelisme.

A més, els visitants també poden pujar al Tren Tripulat, el circuit ferroviari de cinc polzades indoor més gran de Catalunya.


GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No