Museu del Ferrocarril de Catalunya

Impuls definitiu al patrimoni ferroviari

El Museu del Ferrocarril afronta una ampliació històrica que el situarà al capdavant de l'oferta museística del territori

El patrimoni històric ferroviari de Vilanova i la Geltrú és inmensament valuós. Llàstima que el llegat actual vinculat a aquest mitjà de transport s'associarà a un servei nefast

Redacció 20-10-2015 20:30 Lectures 2808

Vilanova i la Geltrú ha rebut una inversió històrica per al Museu del Ferrocarril de Catalunya, un impuls definitiu a un equipament de referència a l'Estat i a Europa en la conservació i reinvindicació del patrimoni industrial. El museu vilanoví rebrà una subvenció d'1,9 milions d'euros, l'aportació més important que ha rebut en la seva història, que servirà per reformar la nau més valuosa que tenen, l'espai que havia acollit les locomotores que venien des dels Estats Units, i que va suposar el desenvolupament industrial de la ciutat, convertint aquest sector en el veritable motor econòmic de la ciutat i la comarca.

El compromís arriba en el 25 aniversari d'aquest museu, que rep unes 40.000 visites anuals i que espera poder multiplicar per deu aquesta xifra a partir de l'ampliació de les instal.lacions. El Museu de Ferrocarril aspira a convertir-se en un dels elements d'atracció de turistes més importants de la comarca, precisament en un moment en què el sector industrial ha cedit el seu protagonisme històric a altres sectors econòmics com el turístic i el de servei.

La memòria del passat pot dinamitzar el futur del territori i permetre recordar els orígens d'un model de ciutat i d'economia per impulsar noves oportunitats. Actualment, el museu només explica el passat i ara vol començar a explicar també el present i futur del món del ferrocarril.

El patrimoni històric ferroviari de Vilanova i la Geltrú és inmensament valuós. Llàstima que el llegat dels nostres dies vinculat a aquest mitjà de transport s'associarà a un servei insuficient, pèssimament valorat pels seus usuaris, una infraestructura sense les inversions necessàries i necessitada d'una important dosi de sensibilitat cap al territori.


Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No