Museu del Ferrocarril de Catalunya

Impuls definitiu al patrimoni ferroviari

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova i la Geltrú ha rebut una inversió històrica per al Museu del Ferrocarril de Catalunya, un impuls definitiu a un equipament de referència a l'Estat i a Europa en la conservació i reinvindicació del patrimoni industrial. El museu vilanoví rebrà una subvenció d'1,9 milions d'euros, l'aportació més important que ha rebut en la seva història, que servirà per reformar la nau més valuosa que tenen, l'espai que havia acollit les locomotores que venien des dels Estats Units, i que va suposar el desenvolupament industrial de la ciutat, convertint aquest sector en el veritable motor econòmic de la ciutat i la comarca.

El compromís arriba en el 25 aniversari d'aquest museu, que rep unes 40.000 visites anuals i que espera poder multiplicar per deu aquesta xifra a partir de l'ampliació de les instal.lacions. El Museu de Ferrocarril aspira a convertir-se en un dels elements d'atracció de turistes més importants de la comarca, precisament en un moment en què el sector industrial ha cedit el seu protagonisme històric a altres sectors econòmics com el turístic i el de servei.

La memòria del passat pot dinamitzar el futur del territori i permetre recordar els orígens d'un model de ciutat i d'economia per impulsar noves oportunitats. Actualment, el museu només explica el passat i ara vol començar a explicar també el present i futur del món del ferrocarril.

El patrimoni històric ferroviari de Vilanova i la Geltrú és inmensament valuós. Llàstima que el llegat dels nostres dies vinculat a aquest mitjà de transport s'associarà a un servei insuficient, pèssimament valorat pels seus usuaris, una infraestructura sense les inversions necessàries i necessitada d'una important dosi de sensibilitat cap al territori.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local