Adéu al cinema Bosc

Vilanova adaptarà el Teatre Principal per mantenir el cinema d'autor a la ciutat

La primera projecció es farà dimarts de la setmana vinent, amb la previsió d'oferir una única sessió per setmana

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 29-09-2015 13:17 Lectures 3700
Regidora de Cultura de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, en roda de premsa. ACN

Regidora de Cultura de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, en roda de premsa. ACN

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú reubicarà al Teatre Principal la programació de cinema d'autor arran del tancament del Cinema Bosc, que abaixarà la persiana definitivament aquest dimecres. El govern municipal ha apostat pel Principal per la seva centralitat i per les condicions tècniques, segons ha explicat aquest dimarts la Regidora de Cultura, Teresa Llorens. La primera projecció al nou espai es farà el proper 6 d'octubre, i s'hi establirà una única sessió setmanal. Al mateix temps, la previsió és utilitzar el mateix espai per projectar els cicles el Documental del mes, Doc and Roll i Reacciona. Queda a l'aire, però, la possibilitat de reubicar la programació de cinema comercial.

Llorens ha apuntat que els mitjans tècnics del Teatre Principal permetien ubicar-hi el cinema d'autor sense necessitat d'una gran inversió de recursos, més enllà de les despeses de projecció i manteniment de la sala durant les sessions. Al mateix temps, el fet que l'espai també estigui a la Rambla Principal -com el Cinema Bosc- ha estat un altre detonant, ja que "hi ha un clam de ciutadans per a què hi hagués cinema al centre", ha recordat, explicant que han descartat així altres equipaments, com l'Auditori de l'edifici Neàpolis.

Segons la Regidora, la prioritat era "garantir que hi hagués cinema d'autor". Per ara, s'ha optat per una única sessió estable els dimarts al vespre per fer compatible la programació de cinema d'autor amb el calendari d'actuacions teatrals fixat fins el gener. Mentrestant, Llorens ha assegurat que es mantenen a l'espera de madurar noves propostes d'entitats o inversors privats que permetin oferir una programació de pel·lícules comercials. 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No