Adéu

Negociacions d'última hora per mantenir les projeccions al Cinema Bosc

El programador del Cinema Bosc de Vilanova i la Geltrú manté una negociació d'última hora per continuar l'activitat

Mig centenar persones s'han concentrat davant el cinema perquè aquest dimecres estava previst el tancament definitiu de les sales

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 30-09-2015 21:51 Lectures 4027
Mig centenar persones s'han concentrat davant el cinema Bosc. ACN

Mig centenar persones s'han concentrat davant el cinema Bosc. ACN

El programador del Cinema Bosc, Manel Gómez, de l'empresa 35mm, ha anunciat aquest dimecres que manté converses d'última hora amb els propietaris de l'immoble per poder continuar l'activitat. Gómez ha explicat que es tracta "d'una negociació d'hores" amb què confia mantenir la programació a partir de demà. Aquest dimecres, més de cinquanta persones s'han concentrat a les portes del cinema perquè avui estava anunciat el seu tancament, després que hagi finalitzat el conveni que mantenien a tres bandes l'Ajuntament de Vilanova, l'empresa 35mm i els propietaris de l'immoble. Aquests últims havien anunciat la intenció de vendre les sales, però Gómez ha assegurat que confia arribar a un acord bilateral.

L'administrador de l'empresa 35mm ha explicat que ja té previstes les programacions i estrenes per aquest cap de setmana i pel següent, motiu pel qual sosté que assolirà una entesa amb els propietaris de l'immoble. Manel Gómez, al mateix temps, ha recordat que hi ha sis persones que treballen al Cinema Bosc, les quals oficialment no ha acomiadat perquè espera mantenir l'activitat.

Pel que fa al contingut de la negociació i el tipus de pròrroga que podrien acordar, Gómez ha dit que "no s'ha donat una data, ni un mes ni un any". Només ha concretat que es tracta d'unes converses que manté exclusivament amb els propietaris de la sala, sense comptar amb l'Ajuntament. Diu però, que si l'acord acaba prosperant i pot mantenir obert el cinema, estudiaran l'entesa amb el consistori.

D'aquestes converses d'última hora no se n'havia tingut constància abans d'aquest vespre, de manera que el col·lectiu 'Tots pel cinema' ha tirat endavant la concentració convocada per lamentar el tancament de les sales, previst per aquest dimecres. Mig centenar de persones han donat suport a l'acció, amb la qual han volgut expressar que estan "enfadats i tristos", segons ha explicat el portaveu, Goyo Fraile.

Fraile ha insistit en què els "agrada el cinema a la ciutat, i no haver d'agafar el cotxe per desplaçar-se", afegint que el tancament del Bosc els "trenca el cor". Fins ara l'Ajuntament ha anunciat que només podrà reubicar el cinema d'autor amb una sessió setmanal al Teatre Principal. Un fet que Fraile aplaudeix, tot i que lamenta que no es busqui una solució per a la programació comercial, que demana que tingui el mateix suport o més "que la música o el teatre", ja que assegura que el cinema "té més demanda".


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No